inspiratie vinden in 2020
Foto door Steve Johnson over Unsplash

Het hebben van een website zonder beeld is nutteloos. Uw site zal niet aantrekkelijk genoeg zijn dat internetgebruikers gewoon langskomen. Tenzij de inhoud zeer interessant is, zal de site nooit de beste resultaten behalen op Google. Uw klant houdt misschien ook niet van uw werk. Maar ik begrijp uw probleem... U wilt iets nieuws doen, nieuwe en originele illustraties op uw site plaatsen. Maar het maken van websites maakt nu deel uit van je dagelijks leven en je worstelt met het vinden van inspiratie in 2020.

Waarom zou je je laten inspireren?

Wees voorzichtig, sommige foto's op Google zijn misschien inspirerend, maar ze zijn niet per se gratis. Als u een beschermd beeld ophaalt en op uw site plaatst, wordt dit beschouwd als diefstal. Dus, als u naar Google wilt gaan om mooie foto's, afbeeldingen, illustraties te vinden..., dan moet u de geavanceerde zoekoptie doorlopen en de resultaten filteren op afbeeldingen die vrij zijn van rechten of distributie.

Op een gegeven moment kun je er genoeg van krijgen. Vooral als u de websites van uw concurrenten ziet, uw andere klanten... ze zijn gewoon SUPER! Ze hebben originele illustraties kunnen vinden.

De eigenaren van deze sites zijn echter zoals u en ik: ze zijn geen ontwerpers. Hoe hebben ze dan in 2020 inspiratie gevonden? Misschien hebben ze een bibliotheek van inspiratie? In ieder geval, dat is wat ik voorstel.

inspiratie vinden in 2020
Foto door Steve Johnson over Unsplash

Inspiratie vinden in 2020 is eenvoudig

Ik heb onlangs een sjabloon gemaakt dat wordt gebruikt om illustraties te vinden voor webdesignprojecten. Het is helemaal gratis! Er zijn meer dan 20 middelen aanwezig, die ik in mijn creaties gebruik. Deze bibliotheek zal niet stoppen bij ongeveer 20 bronnen, ik zal het regelmatig bijwerken.

Hoe kom ik daar aan?

Weet u nog dat ik u vertelde over het dashboard van Happydesk en de belangrijkste redenen waarom u dit platform zult moeten integreren? Nou, ze zijn geldig tot vandaag. Inderdaad, dit sjabloon om inspiratie te vinden in 2020 is daar te vinden, meer precies onder het tabblad: illustratie. Zoals ik in het andere artikel heb uitgelegd, zijn de andere tabbladen toegankelijk. Elk van hen heeft zijn voordeel, maar ik laat je het zelf ontdekken.

Kortom, om toegang te krijgen moet je je als freelancer registreren (als je dat nog niet gedaan hebt). Het is gedaan in een paar stappen; vul uw gegevens in en controleer uw e-mails. :)

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

inspiratie vinden in 2020
Foto door Steve Johnson over Unsplash

Waarom deze bibliotheek?

Je hoeft geen inspiratie te vinden in 2020. Integendeel, die inspiraties zijn gewoon klaar. Ik heb je veel tijd bespaard! Aan de andere kant, als je andere sites gebruikt voor je inspiratie en je wilt deze met ons delen, kan ik het integreren in deze bibliotheek. Om dit te doen, neem je gewoon contact met mij op :)

Een andere reden waarom ik u aanraad om u te registreren is dat ik platforms bied die kwaliteit bieden. Ken je Pablo Stanley? Zeer bekend in zijn vakgebied (illustratie), creƫerde hij verschillende illustratieplatforms zoals :

Elk van hen biedt een gratis plan aan. De kenmerken zijn echter interessant. U kunt dat bijvoorbeeld doen:

  • je eigen krabbels genereren
  • de krabbels aan te passen om ze nog origineler te maken
  • en vele andere

Ik neem nog steeds een voorbeeld van een website waar je inspiratie kunt opdoen (en die staat natuurlijk in de illustratiebibliotheek): Freepik. Het principe is hetzelfde als bij de andere genoemde platformen: je kiest zelf de kleuren van de illustraties, om zo authentieke, originele illustraties te maken...

inspiratie vinden in 2020
Foto door Sofia Palese op Unsplash

Wat heeft het voor zin om illustraties op uw site te zetten?

Ik stel u voor om een site zonder illustratie te maken en een andere met illustraties te ontwerpen (uiteraard met behulp van de inspiratietruc van 2020 die ik u net heb gegeven ;) ). U zult zelf concluderen dat een eenvoudige illustratie het verschil kan maken! Inderdaad, pakkende krantenkoppen, relevante onderwerpen en nieuws... dragen niet genoeg gewicht in de schaal als ze niet vergezeld gaan van mooie beelden. Dankzij dit laatste voegt u dus automatisch waarde toe aan uw project.

Internetgebruikers worden aangetrokken tot de site (ongeacht de doelgroep). En zelfs als ze alleen maar over uw site zweven, zullen ze gedwongen worden om op bepaalde punten te blijven, op de illustraties die ze leuk vinden.

Conclusie
Een geĆÆllustreerde site is beter dan een site zonder afbeeldingen. Alleen zal het nodig zijn om de illustraties goed te kiezen en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van rechten en van kwaliteit. Inspiratie is dus belangrijk, daarom heb ik de template op het dashboard van de Happydesk voorbereid. Ik vertel u ook niet over de voordelen die u te wachten staan: nog meer verkeer, meer verkoop, frequentere contacten, enz. Kortom, tevreden klanten.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

25/9/2020

Een website ontwerpen : De Gids

Als webdesigner is het uw rol om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring succesvol is! Daarom heb ik deze webdesign gids opgesteld: 10 praktische tips

Ik ben geĆÆnteresseerd
17/9/2020

Hoe kies je de typografie van een site?

Typografie is een vorm van grafisch ontwerp op zich en daarom moet er bijzonder veel belang worden gehecht aan de keuze van de typografie.

Ik ben geĆÆnteresseerd
11/9/2020

Kleurtheorie in webdesign

Kleur in webdesign is erg belangrijk. Hoe kiest u de te gebruiken paletten (titels, knoppen, enz.)? Hier is de theorie van de kleuren.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!