Werkt op afstand de toekomst? Happy Desk
Foto door S O C I A L. C U T op unsplash

Telewerken op afstand of telewerken zijn termen die vandaag de dag steeds vaker voorkomen. Tien jaar geleden was dit echter technisch niet mogelijk. Dankzij nieuwe technologieƫn hebben veel bedrijven al de stap gezet en overal ter wereld al teams opgericht.

Zijn we echt in het tijdperk van verandering? Hoe lang moeten we nog 1 uur per dag verliezen in het verkeer en het normaal vinden? Wat zal de toekomst brengen in termen van betere arbeidsomstandigheden?

Ik heb hier een idee over en daarom wilde ik u mijn standpunt geven. Trouwens, ik ben benieuwd naar de jouwe, dus aarzel niet om me je indrukken, je verhaal of je ervaring als commentaar achter te laten.

De wereld is eindelijk klaar voor Remote work

Er zijn vandaag de dag veel oplossingen die ons in staat stellen om projecten te beheren vanaf onze computer. Met een internetverbinding die bijna overal beschikbaar is, hebben we met een eenvoudige login en wachtwoord toegang tot onze "Cloud"-bestanden van Brussel tot Timboektoe.

Als er Ć©Ć©n gebied is waar werken op afstand meer dan mogelijk is, dan is het dat van bedrijven waarvan de inkomsten via het web worden gegenereerd. Maar niet dat...

Het vinden van de zeldzame parel door zich te beperken tot ons platte land alleen kan ingewikkeld zijn. Waarom zouden we ons beperken tot ons eigen land als er overal ter wereld talent te vinden is?

Ontwikkelaars, ontwerpers, projectmanagers... maar ook accountants, juristen, financiƫle diensten, verzekeringen, human resources,... al deze domeinen ondergaan grote veranderingen en bieden een nieuwe visie op het beroep. Werken op afstand zal alleen de logische volgende stap zijn.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

Een nieuwe versie snel gestandaardiseerd

Aangezien onze tijd in volle mutatie is, is er een grote kans dat deze evoluties heel snel normale feiten worden. Een advocaat die vanuit Zuid-Amerika werkt of een nomadische boekhouder die door Europa reist, is straks volkomen normaal.

Er zal een hoofdkantoor en/of een mobiel kantoor zijn, het team op afstand zal in de 4 hoeken van de wereld kunnen zijn en er zullen vergaderingen worden gehouden op Skype.

Werkt op afstand de toekomst? Happy Desk
Foto doorkies keurig prints op unsplash

Een mentaliteitsverandering

Zelfs als de wereld van het werk verandert zijn er een aantal vooropgezette gedachten die zullen moeten worden ontrafeld zo spoedig mogelijk.

Natuurlijk kan niet iedereen tevreden zijn met alles, neem het voorbeeld van de manager die het niet kan verdragen om lege stoelen te zien, hij zal niet in staat zijn om "controle" of "druk" uit te oefenen en zal daarom dit idee helemaal gek vinden.

Het werken op afstand benadrukt echter het belang van elke functie en moet gebaseerd zijn op een vertrouwensrelatie tussen werkgever en werknemer. Misschien zal deze relatie iedereen ertoe aanzetten het beste van zichzelf te geven door de gezagsverhouding uit te roeien die in de traditionele werkmethode bestond.

Remote work-lage kosten werk? Hun hun... Verkeerde berekening!

Als je op afstand wilt werken met de hele wereld, denk je dat de prijzen aantrekkelijker zullen zijn. Inderdaad 100ā‚¬ in BelgiĆ« is geen 100ā‚¬ waard in Jaipur... Maar laat me je vertellen dat als het werken op afstand tegen lage kosten je enige motivatie is, het geen goed idee is.

Inderdaad, werken in een team uit de 4 hoeken van de wereld met afstandsbediening betekent niet dat je minder hoeft te betalen voor iemand die in een onderontwikkeld land woont. Al het werk verdient een salaris, uw medewerkers kunnen alleen beloond en gemotiveerd worden om te werken voor iemand die hun ware waarde erkent.

Werkt op afstand de toekomst? Happy Desk
Foto door Nathan Anderson op unsplash

U bespaart al goed dankzij het werken op afstand, en de kosten worden gereduceerd omdat u geen geld meer hoeft uit te geven aan kantoorapparatuur, bedrijfsauto of de huur van een werkplek.

Wees nu voorzichtig, ik wil niet zeggen dat je niet meer moet investeren in je medewerkers! Om een verenigd, gemotiveerd en gezond team te hebben, moet je nadenken over hun welzijn, bijvoorbeeld door het aanbieden van een gymnastieklidmaatschap, het laten leveren van groenten en fruit of het aanbieden van adequate kantoorapparatuur. Het salaris zou ook voor alle werknemers gelijk moeten zijn.

Conclusie
Naar mijn mening zal het werken op afstand in de nabije toekomst volledig worden gestandaardiseerd. Het zal altijd een kwestie zijn van het hebben van een lokaal team dat ook vanuit huis kan werken zo vaak als ze willen. Het principe van werken op afstand kan worden beperkt tot ons land en/of onze buurlanden, maar mag daar niet ophouden. Het gaat om een verandering van mentaliteit en organisatie. Een groot aantal internationale bedrijven heeft al bewezen dat dit systeem boven hun verwachtingen werkt, dus waarom zouden we het thuis ook niet eens proberen?

YouTube: REMOTE WORK, IS IT THE FUTURE?

OP AFSTAND WERKEN, IS DAT DE TOEKOMST?
Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!