uurloon
Foto door Badhon Ebrahim op Unsplash

Sinds je zo lang als freelancer werkt, hoe factureer je dan je klanten? Doet u uw werk per uur (zoals veel professionals) of op basis van een vaste prijs (zoals veel anderen)? Het is aan jou. Maar als u mijn mening wilt, raad ik u aan om op basis van een vaste prijs te werken! Waarom zou ik dat doen?

Facturering per uur is geen goed idee.

Het is waar dat in het begin het werken op tijd veel helpt voor beginners. Het stelt hen gerust. Maar als ze eenmaal deskundig zijn, zullen ze zeker minder tijd nodig hebben om dezelfde taak uit te voeren. Hij was in staat om een speciaal proces op te zetten dat hem in staat stelt om bijvoorbeeld sneller te werken. Betekent dat dat hij minder betaald krijgt? En toch, hoe meer tijd er voorbij gaat, hoe gespecialiseerder hij wordt. En dus, hoe beter zijn werk is. Je ziet dat werken per uur toch niet interessant is.

niet per uur werken
Foto door chuttersnap op Unsplash

Het is waar dat je altijd de manier waarop je werkt kunt veranderen als je de missies die je hebt gekregen onder de knie hebt. U denkt misschien dat het gemakkelijker is om uw klant om een kleine wijziging te vragen (die u niet meer per uur in rekening brengt, maar op basis van een vaste prijs). Naar mijn mening is dit een slecht idee... Het is erg afgekeurd, en uw klanten zullen het misschien niet accepteren. Je zou ze zelfs kunnen verliezen. Daarom moet je vanaf het begin van de samenwerking een vaste prijs vaststellen.

Hoe kan je je werk in rekening brengen op zijn ware waarde? Wat ik voorstel:

Ik doe bijvoorbeeld zelden op tijd mijn werk. In het algemeen bied ik mijn klanten een vereenvoudigd tarief aan. Voor het maken van websites breng ik don’t per uur in rekening, maar op forfaitaire basis. Mijn klanten hebben geen idee hoeveel tijd ik besteed aan het maken van hun website. Voor meer gecompliceerde facturatie heb ik een bepaalde truc toegepast. Ik leg mijn klanten uit dat het minimum van mijn diensten 250 € is (voor een ondernemer is dit overigens weinig gevraagd).

Als hij dit tarief ziet, somt hij automatisch de taken op die hij wil dat ik doe. Dan is het aan mij om te zien of ik het voor 250 € wel of niet doe. Als ik het niet haal, zal ik natuurlijk een andere prijs voorstellen. Zoals ik al eerder zei, is 250 euro slechts het minimum. En voor nog kleinere diensten (maar echt klein, dingen die direct kunnen worden gedaan), doe ik ze gratis 😊. Met klein bedoel ik wijzigingen van teksten in hun website, zinnen, het verwijderen van afbeeldingen, etc. Tarieven voor dringende missies zijn een ander verhaal...

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

uursalaris
Foto door RODOLFO BARRETO op Unsplash

Waarom niet op tijd werken?

Een van mijn motto's is "werk minder, maar verdien meer". Je zult dat nooit kunnen doen met een uurtje werk. In feite is het zo dat hoe minder tijd u aan een taak besteedt, hoe meer uw inkomen wordt verminderd. Aan de andere kant is het werken aan een fixed-price baan zeer voordelig voor zowel u als uw klanten. Je werkt minder, je verdient meer en je klanten zijn tevreden!

uurloon
Foto door Sanah Suvarna op Unsplash

Conclusie
Als het me gelukt is om op tijd te stoppen met het doen van een klus (het komt zelden voor dat ik zulke contracten accepteer), dan ga jij het ook maken. Ik verzeker u, het is gewoon een kwestie van gewoonte.

Dus, wat vind je van die kleine trucjes die ik je dag in dag uit geef? Dus je mist er geen, meld je aan! De volgende keer zal ik je vertellen over een Webflow tip die je waarschijnlijk leuk vindt.

Heb je geen tijd om alles te lezen? Het maakt niet uit, ik heb een video voor je opgeslagen op mijn YouTube-kanaal MIJN TIPS TO AVOID WORKING ON TIME

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo 👋

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geïnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geïnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!