Werk op tijd, zeg stoppen! HAPPY DESK
Foto door Mojapelo op unsplash

Betalen per uur is voor veel freelancers een gangbare praktijk. Naar mijn mening hoort werken per uur echter niet thuis in het bedrijf, omdat het talent, de efficiƫntie en de kwaliteit van het werk niet in het oog springt.

Integendeel, het werken op tijd brengt uw bedrijfsmodel in gevaar omdat het voorkomt dat u zich ontwikkelt. Heeft u een bepaalde techniek om de prijs van uw diensten met mij te delen? Laat een reactie achter en we zullen het bespreken!

Een administratieve hoofdpijn van het werken per uur

Het werken op tijd dwingt je om je tijd te "bijhouden". Ben ik nog steeds winstgevend op het project? Had ik meer marge moeten toestaan? Moet ik kosten in rekening brengen voor kleine klussen die mijn cliƫnt me op het laatste moment vraagt te doen?

Op tijd werken geeft een indruk van "controle" maar vereist een vlekkeloze opvolging. We zijn altijd bang om een uur te vergeten te tellen. Bovendien zal het aankondigen van 5 of zelfs 10 uur meer op een project niet goed worden gepercipieerd door de klant.

We zitten dan in een versnelling en ons werk is niet meer zo leuk als op de eerste dag.

Werk op tijd, zeg stoppen! HAPPY DESK
Foto door Isaac Smith op unsplash

Als je efficiƫnt bent, verlies je geld.

Op tijd werken is nadelig voor uw productiviteit. Als je op tijd werkt en in de loop van de tijd efficiƫnter wordt, zul je merken dat je meer werkt en hetzelfde verdient als toen je voor het eerst begon.
Deprimerend, is het niet?

Een vicieuze cirkel die ervoor zorgt dat je harder en sneller werkt. Dit is onhoudbaar op de lange termijn, want je zal opraken van adem als een hamster in een wiel dat draait sneller en sneller...

Uw werk op tijd is niet gemarkeerd

Als je op tijd werkt, gebruik je je expertise niet. De ervaring die je in de loop der jaren opdoet wordt niet beloond als je per uur in de vicieuze cirkel van het werken blijft steken.

Wanneer u een oplossing vindt voor een probleem, brengt u waarde toe aan uw klant. Hij zal blij zijn omdat bijvoorbeeld zijn omzet dankzij u is gestegen. Hoe meer goede reflexen je ontwikkelt, hoe meer je jezelf zult moeten belonen.

Werk op tijd, zeg stoppen! HAPPY DESK
Foto door ben Kolding op unsplash

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

Een verandering in de werkcultuur op tijd

Als je gewend bent om op tijd te werken en niet begrijpt hoe je een andere methode moet integreren is dat omdat verandering nooit prettig is.

Maar ook al werkt u al jaren zo, ik raad u aan om te proberen uw diensten door te geven tegen een prijs die past bij uw groei. Het is uw toekomst die op het spel staat, daarom moet u verandering met open armen ontvangen.

Stel uw prijs op waarde

De meest geschikte manier die zal "groeien" uw bedrijf en geven u meer geld, met als een bonus, een deugdzame effect is Value pricing.

Deze methode zal resulteren in een prijsstelling voor het gehele project. Er zal geen uurlijkse meting zijn, maar u zult de prijs van uw service afstemmen op het probleem dat u gaat oplossen.

Een zeer goed boek dat ik u adviseren om te lezen over dit is"op waarde gebaseerde vergoedingen: hoe op te laden-en Get-wat je waard bent" door Alan Weiss

Consultant Alan Weis legt het belang van value pricing uit. Hij heeft me geholpen om dit onderwerp duidelijker te zien. Ik paste zijn technieken meteen toe en ik kon’t en wilde zelfs teruggaan. Mijn winst neemt in de loop van de maanden toe en daarom vond ik het zo belangrijk om deze techniek met u te delen!

Werk op tijd, zeg stoppen! HAPPY DESK
Foto door NeONBRAND op unsplash

Conclusie
De uurtarieven zijn zeer eenvoudig toe te passen. Het is zo makkelijk dat je moet oppassen, want het is eigenlijk een valstrik. U denkt dat uw vergoeding gerechtvaardigd is in de ogen van uw toekomstige klanten, maar in werkelijkheid stopt u zichzelf in een doos waar u moeilijk uit kunt komen. Uw winst zal nooit opstijgen en u zult zich in een eindeloze race bevinden. Ga van koers naar waarde en gooi deze middeleeuwse techniek zo snel mogelijk in de prullenbak!

YouTube: STOP WORKING per uur

OP TIJD STOPPEN MET WERKEN - HAPPY DESK
Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geĆÆnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!