Foto door Kendal Echtgenoot op Unsplash

Webflow werd gelanceerd in 2013. Twee broers die gepassioneerd zijn door technologie en het internet zijn de auteurs. Voordat we verder gaan, wat is Webflow 2019? In feite is het een CMS voor het maken van websites. De gebruikers hebben geen speciale vaardigheden nodig voor het gebruik ervan.

Wat zijn de kenmerken van Webflow 2019?

Ik geef je vandaag de twee belangrijkste functies van Webflow; als je het nog niet gebruikt, zullen ze je misschien overtuigen:

De interface:

Het kan worden gezegd dat het gemengd is, omdat de auteurs geĆÆnspireerd waren door zowel Photoshop als Wix toen het werd ontworpen. Bovendien stelt deze mix website-ontwerpers in staat om hun site naar eigen inzicht aan te passen! Naast de verschillende sjablonen die worden aangeboden, heeft u de beschikking over een breed scala aan personalisatietools zoals formaten, stijlen, kleuren en lettertypen.

Het is praktisch:

Uiteraard hoeft u niet te weten hoe u de code moet coderen om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van het platform. Maar als u een van degenen bent die echt houdt van coderen, dan verwelkomt Webflow 2019 u nog steeds met open armen! Dit CMS maakt het namelijk mogelijk om ontwerp en codebewerking te combineren op ƩƩn platform. Wat een ongeƫvenaarde tijdwinst, is het niet?

Foto door Emily KenCairn van Bijenstal Studio over Unsplash

Wat biedt Webflow 2019 aan?

De twee broers die Webflow creƫerden, dachten bij het opzetten van Webflow aan iedereen. Waarom is dat zo? Ze geven ons de keuze tussen verschillende aanbiedingen, en onze selectie is aan ons. 3 aanbiedingen staan eigenlijk op de agenda: Hosting plannen, Designer Plannen en Team Plannen. Laten we ze een voor een bekijken:

Hosting plan

In deze categorie heeft u nog steeds de keuze tussen 3 andere aanbiedingen. In ieder geval is elk van hen bedoeld voor bedrijven en particulieren die hun eigen website willen maken. Door gebruik te maken van deze eerste aanbieding heeft u ook toegang tot een CDN, een domeinnaam en een SSL.

Laten we beginnen met basic hosting, die beschikbaar is voor $12. Het is de basis van het programma en biedt de volgende basiskenmerken: 500 ingediende formulieren en 25.000 maandelijkse bezoeken.

Hoe zit het met de tweede keuze, namelijk CMS Hosting? De koers is iets hoger, want het is 16 dollar. Het verschilt van de eerste door de aanwezigheid van 2.000 CMS-tools die tot uw beschikking staan. Het aantal ingediende formulieren bedraagt 1.000 en voor het aantal maandelijkse bezoeken kan het oplopen tot 100.000. De Commissie is van mening dat het aantal aanvragen voor een formulier in het kader van de procedure voor het indienen van een aanvraag voor het indienen van een aanvraag voor een vergunning voor het in de handel brengen van een formulier niet hoger mag zijn dan 100.000. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot een API CMS via CMS Hosting. Eindelijk heeft u de beschikking over 3 verschillende creatie-editors!

Business Hosting is de volgende. Het is $36, met 1.000 CMS tools, 10 creatieve redacteuren en een onbeperkt aantal formulieren. Maandelijkse bezoeken kunnen oplopen tot 1.000.000.000.

Dit alles klinkt goed, maar nog beter: de mogelijkheid om zich te abonneren op een gratis aanbod in de Hosting Plans. Als u net begint met het ontwerp van de webflow 2019 website, zal dit alternatief ongetwijfeld bij u passen (in ieder geval om u vertrouwd te maken met het platform en te testen of de prestaties ervan aan uw verwachtingen voldoen)! De enige twee pagina's die in dit geval beschikbaar zijn, zullen echter twee statische pagina's zijn. Daarom bent u verplicht om de site zelf te hosten.

Ontwerpplan

Nu is het tijd voor de planontwerper, waardoor u meerdere projecten tegelijk kunt beheren. Net als de vorige aanbieding is ook deze onderverdeeld in 3 andere subaanbiedingen. Het is aan jou om degene te vinden waarin je geĆÆnteresseerd bent:

De starter:

Het is gratis, maar in tegenstelling tot het aanbod van Hosting Plans, is het hosten van uw site (als u voor dit aanbod kiest) de verantwoordelijkheid van Webflow zelf. Zelfs zonder iets te betalen, kunt u de site ook aanpassen (het is niet zonder reden dat alle aanbiedingen worden genoemd: designer plannen).

Lite aanbod:

16 dollar wordt hier betaald. Het aantal projecten dat voor u beschikbaar is, zou 10 zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om codes te exporteren om de website verder te verbeteren. U kunt ze dan op een ander platform of omgeving gebruiken.

Pro aanbieding :

Het kost $35, en voor een professional is het niet veel. De voordelen zijn niet het minste, want hier bent u vrij om al uw projecten (ongeacht het aantal) te beheren. Naast dezelfde mogelijkheden die het aanbod van Lite biedt, biedt het u de mogelijkheid om uw website te optimaliseren. Bovendien, of u nu samenwerkt met een andere persoon of uw werk wilt delen met een derde partij, de Pro aanbieding is voor u de juiste voor u! Zeker als je als freelancer werkt als ontwerper. Als bonus is het heel goed mogelijk om met dit tariefplan een white-label site te maken en deze vervolgens te beveiligen met een wachtwoord.

Team plannen

Uiteindelijk hebben we het beste voor het einde bewaard: teamplannen. Met name de agentschappen maken gebruik van dit alternatief. En zoals de naam al doet vermoeden, is het ook bedoeld voor teams. Bent u een team van freelancers die aan Ć©Ć©n (of meer) projecten werken? Kies in dit geval tussen deze 2 volgende prijsplannen (ze hebben een zekere gelijkenis met het Pro-aanbod van de ontwerper, met andere mogelijkheden):

Teamaanbod

Je hebt hiervoor $35 nodig, erg interessant als je een team van verschillende ontwerpers bent. Hier is de extra functionaliteit: de aanwezigheid van een dashboard (dashboard). Uiteraard is het opgezet om het teamwork succesvol te managen.

Groot teamaanbod

De voorstellen zijn ongeveer hetzelfde, maar het verschil zit in de omvang van het project.

Foto door Charlotte Coneybeer op Unsplash

Hoe gebruik ik Webflow?

Oprichting van de betreffende site

Ben je een beginner in het ontwerpen van websites, of gebruik je gewoon Webflow 2019? Misschien heeft u dit platform al jaren niet meer gebruikt, dus bent u alle procedures voor het maken van websites op Webflow vergeten.

Hoe dan ook, ik geef je een kleine tutorial over het platform:

 • Begin met het registreren voor Webflow. Gebruik dan uw e-mailadres en kies uw wachtwoord. Wacht tot deze registratie is gevalideerd, en de rest opent zich voor u!
 • Eenmaal verbonden, heeft u de Webflow-interface voor u liggen. Het platform biedt u vervolgens verschillende sjablonen aan die voor u interessant kunnen zijn. Er is voor ieder wat wils! Kortom, alles kan snel gedaan worden.
 • Als geen van de voorstellen je aantrekt, geef dan nog niet op. Wist je dat je de mogelijkheid hebt om zelf het ontwerp te maken dat je nodig hebt? In feite is de Webflow-interface zo intuĆÆtief dat het zonde van de tijd zou zijn om het u uit te leggen. Probeer het zelf, en je zult zien;) Gewoon slepen, neerzetten, schrijven, afbeeldingen invoegen....
 • Wanneer u tevreden bent met uw creatie, gaat u naar de menubalk en klikt u op publicatie van de site.

Andere extra functies zijn beschikbaar in deze menubalk zelf, zoals: het toevoegen van een pagina, het exporteren van de code, het bekijken van het ontwerp en vele andere.

Inhoud bewerken

Webflow Editor is een aparte sectie. Zoals de titel van deze paragraaf impliceert, is het een platform voor het wijzigen van de inhoud. Bovendien gebruiken alle platforms voor het maken van websites dezelfde replica. Het verschil met webflow 2019 is dat het platform u niet doorverwijst naar een ruimte gewijd aan modificatie. Aan de andere kant werkt u direct op de pagina dankzij de webfeed-editor: vrij eenvoudig, is het niet?

Het voordeel? Nou, als je het bouwt, krijg je automatisch een voorproefje van wat er zal gebeuren als het gepubliceerd wordt! Inderdaad, er wordt in real time gewerkt. We zullen het onderwerp verder bespreken in het artikel, maar SEO functies zijn beschikbaar (voor betaalde versies) in deze editor, en op elke pagina. Bovendien wordt het niet beschouwd als een plug-in (zoals die in WordPress). Integendeel, het is een op zichzelf staand kenmerk.

Foto door Nitish Meena op Unsplash

Waarom Webflow gebruiken?

U heeft 7 goede redenen om Webflow te gebruiken:

 1. Het is zuinig. Trouwens, je hoeft niets te betalen. We hebben zojuist aangegeven dat er gratis aanbiedingen beschikbaar zijn. Zelfs gratis, het is zeer effectief. Ook is er geen tijdslimiet voor dit gratis gebruik; het is permanent.
 2. Je hoeft geen computerwetenschapper, coderingsexpert of iets dergelijks te zijn. Webflow heeft alles al voorbereid; HTML, CSS en JavaScript functionaliteiten zijn gecombineerd. Met andere woorden, wanneer u de site bewerkt door blokken te slepen en te laten vallen...., behandelt Webflow zelf de onderliggende codes die vervolgens kunnen worden geƫxporteerd.
 3. Wat de inhoud van de pagina's betreft, is dit geen probleem. Net als bij het maken van websites is ook de content editor intuĆÆtief.
 4. Wanneer u Webflow gebruikt, zorg er dan voor dat er automatisch naar uw pagina's wordt verwezen. Er zijn echter geavanceerde opties die SEO-beheer mogelijk maken (in ieder geval voor betaalde plannen).
 5. Webflow biedt u een groot aantal sjablonen. Wist u dat ze eerder door professionals zijn ontworpen? Ze zijn echter gratis! Geen zorgen, vooral niet als u moeite heeft met het ontwerp.
 6. Beveiliging is op het rendez-vous voor alle plannen voorgesteld door Webflow. De aanwezigheid van SSL is hiervan het bewijs. Ook automatische back-up is mogelijk! Is dat niet handig?
 7. Met Webflow, wordt de creatie van de site gedaan met een steen twee vliegen in Ć©Ć©n klap. U hoeft alleen maar te zorgen voor het ontwerp van de desktop-versie van de site. Tegelijkertijd wordt de mobiele versie (automatisch) aangemaakt.

Zijn er nadelen verbonden aan Webflow?

Laten we eerlijk zijn, Webflow 2019 is niet zonder nadelen (zoals alles):

 • Het is waar dat u met Webflow kunt doen wat u wilt, en gemakkelijk. Maar eerst moet je je ermee vertrouwd raken.

U zult begrepen hebben: de nadelen van Webflow zijn minder groot dan de voordelen die het biedt. Het is aan jou:)

Foto door Scott Webb op Unsplash

Webflow 2019 vs. ander CMS?

Wordpress

Er zijn nog vele andere alternatieven voor Webflow 2019, maar zijn ze het echt waard? Laten we het geval van Wordpress nemen, om te beginnen met Wordpress. Wordpress is zeker gebaseerd op PHP. Net als Webflow is er een grote verscheidenheid aan gratis sjablonen, om nog maar te zwijgen van de duizenden gratis plug-ins die al beschikbaar zijn. Het maken van websites is heel eenvoudig met Wordpress, of het nu voor e-commerce of voor persoonlijk gebruik is.

De mogelijkheden van Wordpress zijn echter beperkt, met name voor het creƫren van dynamisch ingekochte e-commerce sites. De tussenkomst van een professional zou in dit geval noodzakelijk zijn en hij zal meer dan de helft van het werk doen. Aan de andere kant, dankzij Webflow, zal de creatie van een dergelijke site eenvoudig en snel zijn!

Squarespace

Dit platform valt ook op door het feit dat je er niets mee hoeft te coderen! De functies van Webflow zijn echter rijker dan die van Squarespace. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een visueel CMS-platform, maar eerlijk gezegd is het veel meer dan dat. Het beheer en de oplevering van complexe projecten maken inderdaad deel uit van haar dienstverlening. Echter, alles hangt alleen af van u en uw werkelijke behoeften. Informeer u naar uw werkelijke behoeften (of die van uw klanten), voordat u het juiste CMS selecteert.

Wix

Wix, net zoals Webflow krachtig is. Of u nu een ontwikkelaar bent of niet, u kunt gebruik maken van een van deze twee platformen. Elk van hen heeft zijn eigen bijzonderheden. Als Wix is eerder gewijd aan degenen die willen geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, terwijl Webflow is vooral ontworpen voor degenen die willen gemak van de website creatie (door zijn intuĆÆtieve interface) en de prestaties van de site (een keer ontworpen) te combineren.

Conclusie

Om uw eigen website te maken, waarom probeert u niet dit CMS, dat niets anders is dan Webflow? U zult niet de enige zijn die tevreden is met uw werk, maar uw klanten zullen dat ook zijn. Webflow 2019 is inderdaad uniek, en de verschillende opties die het biedt hebben er iets mee te maken! Bovendien zult u gemerkt hebben dat de prijzen aantrekkelijk zijn.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!