altijd betaald worden voor
Foto door Felix Koutchinski over Unsplash

Hoe je altijd betaald wordt door je klant, zonder dat je hem meerdere keren moet opvoeden.... Het is de droom van alle freelancers, trouwens! Als u het antwoord op deze vraag zoekt, heb ik de oplossing voor u: kies gewoon de juiste methode! Er zijn inderdaad verschillende manieren om de projectbetalingen te beheren, maar een van de meest effectieve manieren is het aanvragen van voorschotten.

Altijd betaald worden door uw klant door het aanvragen van aanbetalingen

Een aanbetaling is per definitie een som geld die een klant betaalt, hetzij aan een bedrijf, hetzij aan een dienstverlener... Wat ons hier interesseert is de betaling aan de freelancer (ja, zelfs met een freelancer is deze betaalmethode haalbaar!). Deze betaling wordt over het algemeen gedaan wanneer een deel van de opdracht die hem is toevertrouwd is voltooid, of zelfs vóór een eventuele interventie. Terwijl sommige freelancers slechts twee keer om een aanbetaling vragen tijdens een project, vragen anderen drie keer om een aanbetaling. Dit spreekt voor zich, maar samengevat, de beste manier om altijd betaald te worden door uw klant is het vragen van aanbetalingen.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

altijd betaald worden voor
Foto door Spenser Sembrat over Unsplash

Hoe is dit effectief als methode?

Het ontvangen van een aanbetaling zal u helpen om gemotiveerd te zijn in wat u doet. Als freelancer hebben we het heel erg nodig. Weten dat 50% van uw salaris al op uw bankrekening staat, is altijd goed voor u! Dit zorgt er ook voor dat de klant er altijd voor betaalt.

Vooral omdat je de helft van het afgesproken bedrag hebt verdiend zonder ook maar iets te beginnen (door slechts een deel van de missie uit te voeren). Dit bewijst ook dat u een professionele en serieuze klant heeft.

altijd betaald worden voor
Foto door Karim MANJRA over Unsplash

Tips om altijd betaald te worden door uw klant?

U wilt weten welke geheimen uw klant altijd moet betalen? Ik zal uitleggen hoe ik het doe. In eerste instantie vroeg ik hen om 30% van het totale bedrag, nog voordat ik aan het werk ging. Ze hebben het natuurlijk geaccepteerd. Maar naarmate de tijd verstreek, vroeg ik ze om meer, 50%. Het is waar dat ik in eerste instantie aarzelde, maar kunt u zich voorstellen dat ze het heel goed hebben waargenomen; gelukkig voor mij! Tot op de dag van vandaag doen we het nog steeds zo.

Daarom adviseer ik een eerste storting van 30 tot 50%; het is ook een beslissing die met uw klant moet worden genomen.

altijd betaald worden voor
Foto door Mike Giles op Unsplash

En hoe zit het met de andere 50%? Zodra het project een bepaalde fase heeft bereikt, heeft u het recht om een nieuwe aanbetaling te vragen. Dat is wat ik doe. Ik vraag dan om 25%. Maar tegelijkertijd laat ik hem het resultaat van mijn werk zien. De balans bereikt me pas als ik klaar ben met mijn werk. Omdat ik bijvoorbeeld websites maak, staat het afronden van de opdracht synoniem voor: het online zetten van de website. Mijn klant start de laatste controles gedurende 2 à 3 dagen, voordat hij mij het saldo toestuurt. En dan krijg ik het volledige bedrag van mijn salaris.

Conclusie
Is het mogelijk om altijd door uw klant betaald te worden zonder dat u hem meerdere malen hoeft op te voeden? Zoals ik u in dit artikel heb beschreven, is dit heel goed mogelijk. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste formule te kiezen, namelijk het vragen van voorschotten naarmate het project vordert.

YouTube: Hoe krijg je altijd betaald?

altijd betaald worden voor
Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo 👋

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geïnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geïnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!