HEY

Deelnemen aan het volgende evenement Leef!

Tijdig: de beste tijd tracker in Happy Desk geschiedenis
Foto door Collin hardy op unsplash

Er wordt gezegd dat het menselijk brein het verschil tussen werkelijkheid en gedachte niet kent. Ik heb gecontroleerd of het waar is of niet, en blijkbaar is het dat ook! Dus soms lijkt het alsof alles in orde is, maar de realiteit is heel anders. We besteden gewoon veel tijd aan bepaalde taken, en toch is ons doel nog lang niet bereikt. Om dit te verhelpen, besluiten veel ondernemers om gebruik te maken van time tracking software. Maar hoe kan het helpen?

We hebben een dagelijkse routine die niet erg duidelijk is...

Als ondernemers hebben we verschillende dingen te beheren, allemaal tegelijk. Ze zijn allemaal even belangrijk: tussen degenen die dringend, belangrijk en verplicht zijn, verdwalen we vaak! Om nog maar te zwijgen van het feit dat u moet jongleren tussen de projecten van uw verschillende klanten, maar ook die van uzelf. Of, van al die afleidingen waar je geen nee tegen kunt zeggen....

Hoe dan ook, we kunnen onze tijd niet meer aan.

Is tijdregistratiesoftware de oplossing?

Ik zou zeggen dat de echte oplossing organisatie is. Maar je hebt specifieke tools nodig om je daarbij te helpen: een to do lijst en een timer. Niets verplicht u echter om uw toevlucht te nemen tot digitale hulpmiddelen. U bent vrij om een papieren doe-lijst of een manuele timer te gebruiken. Geautomatiseerde hulpmiddelen zijn echter praktischer.

Met hen kun je je tijd weer onder controle krijgen. En als je de controle hebt over je tijd, heb je de controle over je geld. Zoals ze zeggen: tijd is geld. Dus als je je tijd onder controle hebt, kun je een balans vinden tussen alle taken die je gedurende de dag moet uitvoeren.

In plaats van je tijd te verspillen aan dingen die het niet verdienen, kun je je concentreren op de essentie. Zo bespaar je meer tijd. Je dagen zullen worden geoptimaliseerd als nooit tevoren. Tenminste, dat is wat ik heb meegemaakt. Ik moet bekennen dat ik het idee van de timing zelf helemaal niet leuk vond. Maar hoe meer ik het probeerde, hoe minder ik het gevoel had dat ik tijd verloor.

tijdregistratiesysteem
Foto door Aron Visuals op Unsplash

Nou, het punt is...

Voor degenen onder ons met een creatief brein, hebben we de neiging om niet graag getimed te worden. Het is een beetje extreem, want we willen ons vrij voelen, niet gedwongen worden om ons aan de schema's te houden.

Maar zelfs een vrij en creatief brein is niet immuun voor controleverlies. Soms, om verschillende redenen, gaan we van de rails af! Dus het beste zou zijn om de dingen altijd onder controle te houden.

Zoals ik al eerder zei, ik hield niet van het idee om getimed te zijn. Maar met de praktijk kan ik je verzekeren dat het steeds beter wordt!

Concreet, welke voordelen heeft u met tijdregistratiesystemen?

Eenvoud op de afspraak

U kunt afscheid nemen van de verwerking van timesheets op Excel. Behalve dat het ingewikkeld is, is het ook saai. Tijdsregistratiesoftware daarentegen is eenvoudiger te gebruiken. Iedereen, zelfs eerste gebruikers, kan er snel aan wennen.

Er is geen gebrek aan detail.

Met een paar klikken kunt u dan vele elementen invoeren. Natuurlijk is deze software in de eerste plaats bedoeld voor het bijhouden van de tijd, maar u kunt ook andere gegevens invoeren(taakcategorisering, andere belangrijke informatie over detaken...).

Aan het einde van elke week wil je misschien de balans opmaken van wat je hebt gedaan. Deze tool berekent alles voor u(o.a. wekelijkse rapportage ). Aangezien het een online tool is, zal het beschikbaar zijn op verschillende terminals (smartphones, tablets, verschillende laptops en computers), uiteraard met alle nodige details.

Samenwerkend en geautomatiseerd instrument

Als je met een team werkt, zijn deze softwareprogramma's ongelooflijk praktisch. De rapporten (dagelijks, wekelijks of maandelijks) van elk teamlid zijn uniform , zodat ze klaar zijn om naar uw klanten (degenen die details willen) te worden gestuurd.

tijdregistratie
Foto door Immo Wegmann op Unsplash

Gemakkelijke besluitvorming

U zult in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen na het analyseren van het time tracking rapport. Inderdaad, afhankelijk van de tijd die u aan een taak besteedt, kunt u beslissen of u dat wel of niet doet:

 • je zult sommige taken moeten automatiseren , omdat ze al je tijd in beslag nemen, ook al zijn ze niet winstgevend genoeg.
 • u zult een aantal van uw taken moeten uitbesteden omdat u zich moet concentreren op de taken die dringender of belangrijker zijn.
 • je moet er gewoon een paar verwijderen, misschien omdat ze tot je ondergang leiden.

Anticiperen op vertragingen

Zodra u naar uw dashboard gaat, krijgt u een overzicht van de status van de verschillende projecten. En als een van hen een deadline dreigt te overschrijden, weet je wat je moet doen. Misschien kunt u uw klant onmiddellijk waarschuwen en hem of haar vertellen waarom. Aan uw kant zult u uw team informeren en vertellen dat u zich moet organiseren om het project zo snel mogelijk af te ronden.

Hoe eerder deze vertraging wordt ontdekt, hoe beter.

Transparantie gerespecteerd

Ik weet niet hoe je met je klanten werkt. Maar als u werkt met degenen die per uur rekenen, kunt u hen de juiste prijs in rekening brengen. Met een beetje tuning hebben deze tijdtrackingtools een zeer nauwkeurige facturatietool.

Welke software, in het bijzonder?

De oplossing die ik bedacht heb is fantastisch, het is Timely App .

Natuurlijk, voordat ik op dat punt kwam, heb ik verschillende methoden geprobeerd om te proberen de tijd die ik aan een project besteed bij te houden.

Zoals ik al eerder zei, is er de manuele methode: je opent een Google Sheet en je timt jezelf met je smartphone. Een snelle berekening en er is een resultaat.

Dan is er nog de klassieke volgmethode zoals Toggl. Het is een zeer goed uitgevoerde toepassing. Ik had de kans om het te proberen, maar het was niet overtuigend in mijn geval. Ik weet niet hoe het met jou zit, wat zeg je ervan als we het testen?

Natuurlijk zijn er andere tools die net zo interessant zijn, maar degene die me het meest aantrok is de Timely App.

Een nieuwe en innovatieve methode: Tijdig.

Het probleem met klassieke tijdtrackers is dat je het op elk moment kunt vergeten. Met alles wat we moeten doen, is het waarschijnlijk!

Foto door Harry op unsplash

Vandaar mijn keuze voor een geautomatiseerde applicatie als Timely. Ten eerste kan het worden geïnstalleerd op verschillende media (Chrome, Mac, iOs, Windows, Android...). Ten tweede, je hoeft het niet handmatig te activeren. Het is volledig automatisch... Geluk!

Timely App: te allen tijde actief

Om mijn manier van gebruik van Timely te delen, heb ik een YouTube-video gemaakt! Steun me door me te abonneren op het YouTube-kanaal "Happy Desk Design".

Hoe werkt het?

In slechts 5 stappen is alles klaar:

 1. Installeer de applicatie op alle media die u voor de job gebruikt.
 2. Maak alle categorieën aan die u nodig hebt: Klantprojecten / Administratie / Time OFF / Branding
 3. Vergeet niet om voor elke gemaakte categorie een "Tag" toe te voegen. Hier zijn enkele voorbeelden:
  Klant Projecten = Klant Tag 1, Klant Tag 2, ...
  Administratie = Boekhoudkundige tag, citaatmarkering, ...
 4. De applicatie doet de rest. Aan het einde van de dag hoeft u slechts 5 minuten van uw tijd te nemen om het moment van uw dag te selecteren dat gewijd is aan Klantprojecten / Administratie / Time OFF / Branding en de bijbehorende Tag.
 5. Voor een tag kunt u uw uurtarief meenemen. Zo kunt u na verloop van tijd controleren of een project winstgevend genoeg is of niet.

Kleine bonus tijdige app Pro

Voor meer details adviseer ik u om alles handmatig te timen, op de applicatie zelf. Laat me het uitleggen: je klikt op elke nieuwe taak die begint of eindigt bij het starten van de timer, en dan stop je hem. Als je ooit bent afgeleid en bent vergeten te stoppen of de stopwatch te starten, is dat geen probleem. U hebt het recht om de gegevens te corrigeren :)

Conclusie
In het bedrijfsleven
is het gebruik van time tracking software zoals Timely App belangrijk. Ze zijn niet gewend om te controleren of uw collega's of teams hun werk goed doen of niet. Als u het doet, is het vooral voor u, voor uw productiviteit en voor uw klanten!

YouTube: Hoe ik Timely App gebruik - Time Tracker (2019)

Hoe ik Timely App gebruik - Time Tracker (2019)
Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Koffiepauze

4 items die je misschien leuk vindt

VRIJE TRAINING

Schrijf je hier in om de gratis Discovery Training te ontvangen
.

Begin met de Discovery Training, waar u de basis van Webflow leert en een voorproefje krijgt van wat u kunt verwachten in de Start Weblow training.

Start de gratis training