digitale strategie
Foto door Thong Vo op Unsplash

Kent u nog steeds bedrijven die geen gebruik maken van de digitale strategie? In feite gebruiken bijna alle bedrijven deze nieuwe methode om hun activiteiten te ontwikkelen. En de weinigen die er nog geen gebruik van hebben gemaakt, staan op het punt om te migreren. Maar wat is het echt?

De geschiedenis van de digitale strategie

Een beetje terugblik in de geschiedenis zal u helpen om beter te begrijpen wat een digitale strategie is. In feite is het niet nieuw; het dateert uit de jaren '90, toen het internet opdook.

In de loop der tijd is het steeds concreter geworden. Deze concretisering is echter met grote snelheid tot stand gekomen. Zonder dat iemand het merkt, heeft het de wereld gedomineerd...

EĆ©n ding is sindsdien nooit veranderd: het doel van de digitale strategie. Tot nu toe maakten alle professionals die meer klanten willen hebben en oude klanten willen behouden, gebruik van deze aanpak. Hoe doen ze het? Om erachter te komen, laat me uitleggen wat deze strategie precies is.

Foto door Alex Ware op Unsplash

De digitale strategie: definitie

Nieuwe benaderingen worden nu ingezet door professionals (ondernemers, freelancers, etc.) om hun dienstverlening te verbeteren. Ze zijn allemaal gebaseerd op digitale oplossingen, vandaar de naam: digitale strategie.

Bovendien zijn de instrumenten die in deze context worden gebruikt, zeer verschillend van die welke in de oudheid werden gebruikt. In plaats van bijvoorbeeld faxen te gebruiken, zijn e-mail en chat meer in trek. Ook zoekmachines spelen een belangrijke rol in de digitale strategie. Kortom, alles wat met het internet te maken heeft, is van belang: aangesloten objecten, virtual reality, AI, data......

De digitale strategie gaat veel verder dan het gebruik van digitale instrumenten. Om het te bewijzen, zal ik een concreet voorbeeld nemen: telewerken. Hoe kan het worden opgenomen in de digitale strategie? De zelfstandige, degene die telewerkt, maakt gebruik van de instrumenten die in de nieuwe strategie worden gebruikt.

digitale strategie
Foto door Xiaolong Wong Wong Wong op Unsplash

De rol van de digitale strategie

Tot nu toe hebben we vooral het belang van de digitale strategie in de communicatie (chat, e-mail, etc.) genoemd. Dit is echter niet het enige gebied waarop zij kan ingrijpen. Het raakt verschillende sectoren, waaronder marketing, handel, administratie en vele andere.

Maar voor een effectieve strategie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. UX, d.w.z. de gebruikers, moet in aanmerking worden genomen. Deze laatsten moeten gebruik maken van de digitale strategie die vrijwillig is aangenomen. Hoewel dit de huidige trend is, betekent dit niet dat deze zonder beperkingen moet worden overgenomen.

digitale strategie
Foto door Mike Labrum op Unsplash

Conclusie
Het feit dat de digitale strategie op dit moment alle woede is, is gewoon een vanzelfsprekendheid! Het is niet alleen de huidige trend, maar het is ook perfect afgestemd op de verwachtingen van de gebruikers. Om nog maar te zwijgen van de voordelen die het biedt aan professionals, ondernemers of zelfstandigen.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!