ontvankelijke site
Foto door Emiliano Cicero over Unsplash

Het gebruik van mobiel internet neemt voortdurend toe. Tegen 2015 was het mobiele verkeer zelfs groter dan dat van de computer. Volgens MƩdiamƩtrie besteden we gemiddeld 1u16 per dag aan ons mobiele apparaat om te surfen, tegenover 33 minuten op onze computer. Ziet u het belang in van een responsieve design website?

Een responsieve ontwerp-site, hoe werkt het?

Responsive is naar verluidt een site die een interface heeft die is aangepast aan smartphones. Het is echter anders dan het "aanpassingsvermogen". Dit laatste bestaat uit het ontwerpen van verschillende interface versies afhankelijk van het gebruikte apparaat. In totaal zijn er twee sites ontworpen: een voor de desktop en een voor de mobiele telefoon. Aan de andere kant, de responsieve moduleert zichzelf automatisch naar gelang de grootte van het scherm.

Het principe is eenvoudig: alle elementen van een website die aanwezig zijn in de desktop-versie moeten zichtbaar zijn in de mobiele versie. Maar in dit geval is ruimte een probleem, het is onvoldoende. Daarom worden deze "overtollige" elementen over het algemeen automatisch verborgen wanneer de site wordt geopend in een mobiele versie (bijvoorbeeld het menu). Ze zijn aanwezig, maar niet direct zichtbaar.

ontvankelijke site
Foto door Viktor Talasjoek op Unsplash

Waarom een responsief ontwerp?

1. Gemak bij de afspraak dankzij de snelle website

Een paar jaar geleden was het hebben van een responsieve site geweldig! Dat is in de loop van de tijd veranderd: de ontvankelijke had niets meer zo luxueus, het is een vanzelfsprekendheid geworden. Inderdaad, de komst van de smartphones heeft alles op zijn kop gezet. De eerste iPhone, bijvoorbeeld, werd in 2007 uitgebracht. Als gevolg hiervan hebben consumenten geleidelijk aan hun desktop computers verlaten ten gunste van smartphones.

Laten we aannemen dat uw site niet reageert terwijl bijna alle bezoekers hun hele mobiele telefoon gebruiken. Denk je dat ze er langer dan een minuut zullen zijn? Dit is niet erg praktisch, wat ertoe zal leiden dat ze elders informatie zullen verzamelen. Je hebt geen perspectief meer, potentiƫle klanten.... Wat jammer is.

ontvankelijke site
Foto door Patrick Tomasso op Unsplash

2. Gegarandeerde zichtbaarheid

Aan de andere kant willen adverteerders meer zichtbaarheid. Ze vallen dus terug op de situatie en zorgen allemaal voor een responsieve website. Om nog maar te zwijgen van Google, dat een zekere voorkeur heeft voor deze sites. Het maken van een site is echter geen toeval. Als je er een maakt, is dat omdat je een heel specifiek doel moet hebben: zichtbaarheid krijgen. En als Google uw site waardeert (omdat deze reageert), dan heeft u alle kans om u goed te positioneren in de zoekresultaten.

3. Minder werk nodig

Een responsieve site bespaart u ook veel werk. In tegenstelling tot twee sites (ƩƩn voor mobiele en ƩƩn voor desktop), hoeft u geen twee onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De kosten voor het creƫren van een responsieve site is dus lager dan voor twee sites. Bovendien is de tijd die nodig is om de site te ontwerpen zeer kort. Kortom, alles wordt twee in ƩƩn gedaan.

ontvankelijke site
Foto door Rob Hampson op Unsplash

Conclusie
U heeft alles te winnen met een responsieve design website. Dat laatste heeft alleen maar voordelen. Als de uwe nog niet reageert, is het hoog tijd om het te herzien!

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!