SEO Webflow
Foto door Alex op Unsplash

Hebben ze je ook verteld dat Webflow SEO niet zo goed is als Wordpress SEO? Dat krijg ik vaak. Maar ik wil dat je weet dat het niet waar is! Vandaag ga ik het je bewijzen. Dus ik zal beginnen met het uitleggen van het principe van SEO.

 1. De logica van de natuurlijke verwijzing
 2. SEO Webflow: enkele interessante tips
 3. SEO-tools voor Webflow

De logica van de natuurlijke verwijzing

De natuurlijke verwijzing naar een site is niet afhankelijk van de software die u gebruikt. Het berust op een bepaalde logica. Als het je lukt om ze te respecteren (of je nu Wordpress of Webflow gebruikt), heb je alle kans om in de resultaten van Google te verschijnen.

Maar wat zijn deze logica's, meer precies?

Eigenlijk zijn er verschillende, maar ik ga je alleen de basis vertellen:

 • De keuze van de trefwoorden is belangrijk (u moet ze selecteren met uw doel voor ogen. Welke query's zijn bijvoorbeeld het meest populair op Google).
 • Zodra u deze trefwoorden heeft, werkt u aan elke pagina van uw site, zodat deze op deze trefwoorden wordt gepositioneerd. Voor de SEO Webflow kunt u dit eenvoudig doen (zonder dat u zelfs de HTML-codes hoeft aan te raken). Het enige wat u hoeft te doen is naar de zijbalk aan de linkerkant te gaan, onder het tabblad pagina. Van daaruit kunt u de metabeschrijvingen, de metatitel, de open grafiek...
 • De manier waarop u met uw publiek praat speelt ook indirect een rol in de natuurlijke verwijzing naar uw site. Inderdaad, als uw publiek houdt van de manier waarop u hen schrijft, zullen ze langer op uw pagina blijven, en dan zal Google merken dat de lezers van uw site houden. Het zal niet nalaten uw website te rangschikken in de zoekresultaten.
 • De andere SEO Webflow technieken zien we later in detail.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

SEO Webflow
Foto door Bruce Warrington op Unsplash

SEO Webflow: enkele interessante tips

Op Webflow kunt u de pagina's zo configureren dat ze allemaal geoptimaliseerd zijn voor Google. Trouwens, als je mijn opleiding volgt, heb je een stijlgids tot je beschikking. Het is net als op Wordpress. Het laat u toe de thema's van uw site gemakkelijk te wijzigen (kleuren, typografie, enz.). Het is waar dat je je eigen stijlgids kunt maken, maar hier heb ik er een voor je gemaakt :)

Op het rechterdeel van uw scherm, nog steeds in de zijbalk, kunt u de koppen genereren (Hn: H1, H2 tot H6, maar de belangrijkste zijn de eerste 3). Vervolgens selecteert u op de betreffende teksten en gaat u naar deze balk om op de betreffende Hn te klikken. Ken je het? In ten minste ├ę├ęn van uw titels moet u de trefwoorden invoegen.

Profiteer hiervan om zo effici├źnt mogelijk te structureren. Op deze manier zullen Google en de bezoekers van uw site gemakkelijk begrijpen waar u het over heeft op uw site. Dit is een zeer belangrijk punt.

SEO Webflow
Foto door Chris Lawton op Unsplash

Hetzelfde geldt voor de afbeeldingen die u in de site invoegt. Ze worden door Google niet in aanmerking genomen als je ze niet beschrijft. Maar hoe omschrijf je een beeld? Klik op de afbeelding en u kunt de eigenschappen ervan wijzigen (vooral de ALT-tag). Deze tag bevat de beschrijving van de afbeelding. Ook hier geldt dat ten minste ├ę├ęn van deze beelden het relevante trefwoord moet hebben. Aan de andere kant kunt u deze eigenschappen aanpassen zodra u de afbeelding importeert (naam, ALT, enz.).

Vanuit het dashboard zijn er ook SEO Webflow instellingen (uiteraard in het SEO tabblad).

 • U moet het vakje aanvinken dat u wilt dat Google naar uw site verwijst.
 • Het robots.txt bestand kan automatisch worden aangepast. Kopieer gewoon de relevante parameters erin.
 • Vervolgens wordt de sitemap automatisch aangemaakt op Webflow. Zorg ervoor dat het vakje nog steeds is aangevinkt.
 • Tot slot is de laatste stap het koppelen van uw Google Search Console aan Webflow. Ga dan naar de Google Search Console, kopieer de relevante code en plak deze daar.
SEO Webflow
Foto door Willian Justen de Vasconcellos op Unsplash

SEO-tools voor Webflow

Er zijn een aantal tools die u kunnen helpen om uw webflow website te verwijzen. Een van de beste en meest populaire is SEMrush. Er is een gratis en een betaald aanbod, maar u kunt al beginnen met het gratis SEMrush-plan te proberen :)

Maar als je tevreden bent, adviseer ik je om door te gaan met betalen. Dit abonnement biedt meer mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld SEO-audits uitvoeren (op uw site, die van uw concurrenten of uw klanten). Trouwens, ik zal er in een van mijn andere artikelen (als je geïnteresseerd bent) meer in detail over praten.

Tot slot heb ik al een artikel geschreven over andere SEO Webflow tips en high performance SEO extensies voor alle ontwikkelaars en webdesigners. Voel je vrij om er naar te kijken ;)

Conclusie
De SEO Webflow is net zo krachtig als die van andere CMS-platforms. Daarom
moet u de tijd nemen om uw site te configureren :) Doe het goed als je niet wilt dat Google je straft ;)

YouTube: De beste SEO is met WEBFLOW - 2020

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog idee├źn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo ­čĹő

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geïnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geïnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!