SEO-sancties
Foto door designer 491 op Getty Images

Om de zichtbaarheid van uw site te vergroten, moet u nadenken over de SEO-referentiƫring (ik vertel u al een paar dagen over een aantal SEO-tips). Er zijn echter regels waaraan je je moet houden; deze regels worden uiteraard opgelegd door Google. Als u deze regels ooit overtreedt, zal uw site niet meer standaard zijn. Het risico bestaat dan dat er SEO-sancties worden opgelegd (sommige handmatig, andere algoritmisch).

Handmatige SEO sancties

Handleiding, want het is het kwaliteitsteam van Google dat beslist wat er met uw site gebeurt. Over het algemeen hebben inbreuken betrekking op het gebruik van kunstmatige schakels.

Wat zijn de gevolgen van een handmatig gegeven straf? De positionering van uw site in de resultaten van de zoekmachines lijdt eronder! Het heeft dan een impact op de zichtbaarheid van uw site en op uw verkeer. Natuurlijk heeft dit ook gevolgen voor uw inkomen.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

SEO-sancties
Foto door Stuartmiles99 op Getty Images

Algoritmische SEO sancties

Google heeft ook filters of algoritmen die het mogelijk maken om niet-standaard websites automatisch te sanctioneren. Onder de SEO sancties die de zwaarste gevolgen hebben voor uw site, kunnen we het volgende vermelden:

De pandasanctie

Panda is een algoritme van Google dat als missie heeft websites van slechte kwaliteit te identificeren. Aan de andere kant, om spam te bestrijden.

Panda is meedogenloos als ze er ooit achter komt:

  • een te lange laadtijd
  • misbruik van sleutelwoorden
  • een praktijk van cloacken in al zijn vormen (verbergen van sleutelwoorden in het wit op een witte achtergrond, aanwezigheid van verborgen schakels, ...)
  • een te hoog niveau van dubbele inhoud
  • een overvloed aan links
SEO-sancties
Foto door Stuartmiles99 op Getty Images

De pinguĆÆnsanctie

Dit algoritme is verantwoordelijk voor het analyseren van het profiel van de links van websites. Pingouin evalueert de kwaliteit, de relevantie en vooral de authenticiteit van de betreffende links.

Om dit te doen, houdt het algoritme rekening met verschillende parameters:

  • het profiel van de links op de site: zijn ze heterogeen en legitiem?
  • link ankers: hoe zit het met het respecteren van de verhouding tussen geoptimaliseerde/niet-geoptimaliseerde ankers en dofollow/nofollow?
  • de backlinks van de site : hoe zit het met hun kwaliteit ?

De Fred Sanction

Het werkt op dezelfde manier als Panda. Het richt zich op de inhoud van de site.

Dus hier zijn de fouten die je niet moet maken:

  • meer advertenties dan inhoud op uw website plaatsen
  • het plaatsen van te veel tekst, maar niet genoeg afbeeldingen, video's of andere computergraphics

Soms downgradeert Google uw site gewoon vanaf de huidige locatie. Andere keren, indexeert het het van zijn zoekmachine. In beide gevallen is het niet prettig... Ik zal je een ander scenario vertellen (nog erger): Google kan je site op een zwarte lijst zetten. Een veroordeling die het onzichtbaar maakt om te zoeken.

SEO-sancties
Foto door designer 491 op Getty Images

Conclusie
Ik ben me ervan bewust dat al deze SEO-sancties eng zijn. Maar je hoeft je daar geen zorgen over te maken als je de goede praktijken van Google respecteert. En bovendien zijn deze praktijken niet moeilijk ;) : natuurlijke verbanden, evenwicht van kwaliteiten in ergonomie en prestaties, kwaliteitscontent.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!