e-mails verzamelen via webflow
Foto door Andrii Zastrozhnov

U wilt e-mails verzamelen via Webflow? Van bezoekers aan uw site? Toch weet je niet hoe je het moet doen? Vandaag geef ik u de oplossing: een snelle en eenvoudige tutorial over het verzamelen van e-mails in ruil voor een geschenk. Om u een precies idee te geven van wat het is, kunt u op mijn site zien, stel ik wat voor.

Om te beginnen zijn hier de voorwaarden:

 • Het hebben van een webflow website
 • Hebben een formulier op de site
 • Hebben een Zapier account

Bereid een geschenk voor voordat u e-mails via Webflow verzamelt

Uw bezoekers geven u niet zomaar hun e-mail. Ze hebben iets terug nodig. Van wat ik heb gezien, zijn de meest gebruikte geschenken:

 • pdf
 • ebook
 • video
 • link
 • promotie

Maar weet je? Je kunt iets anders voorstellen. Wees gewoon creatief.

e-mails verzamelen via webflow
Foto door Marchmeena29

Zet een formulier op uw site

Nu u een cadeau klaar heeft, hoeft u alleen nog maar de technische aspecten te controleren voordat u de e-mails via Webflow verzamelt. Heeft u al een formulier op de site? Zo ja, werkt het dan goed?

Voor deze stap heeft u nog enige kennis van de Webflow API nodig. Maak je niet te veel zorgen, het is niet ingewikkeld. Je gaat naar "introductie webflow API". Dan, in parameter. Dan, integratie. Het enige wat u hoeft te doen is op code genereren klikken, en daar krijgt u uw API-code. Voor nu, zet deze code opzij, we hebben hem later nodig om Zapier te verbinden met de site, met het formulier.

e-mails verzamelen via webflow
Foto door Kalawin

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het YouTube-kanaal "Happy Desk Design".

Ga nu naar Zapier

Voordat we verder gaan, wat is Zapier, om precies te zijn? In feite is het een hulpmiddel voor het creƫren van automatisering. Het wordt ook gebruikt om uw site te verbinden met andere externe tools.

Dus maak een Zapier account aan als je die nog niet hebt. Eenmaal in het platform wordt u gevraagd een keuze te maken tussen verschillende accounts. Uiteraard kiest u voor Webflow (log in als u dat gevraagd wordt, en we hebben de API hier nodig; u hoeft deze alleen maar in het gevraagde veld te plakken). Voor de volgende stap hebben we een formulier nodig.

Hoeveel websites heeft u? Als je er meer dan Ć©Ć©n hebt, kies dan zeker degene waar je het cadeau in gaat doen. Ook voor het formulier moet u het formulier kiezen dat door uw bezoekers wordt ingevuld (en niet het contact- of offerteformulier). Je moet het zeker een naam hebben gegeven. In feite wordt u gevraagd om de naam van het betreffende formulier te kiezen.

Klik dan op verder. Tegelijkertijd controleert Zapier of alles in orde is. Zijn er geen fouten vastgesteld? In dat geval bent u bijna klaar om mails te verzamelen via Webflow :)

e-mails verzamelen via webflow
Foto door Marchmeena29

Voor de volgende stap biedt Zapier u een heel scala aan uitbreidingen. Een andere keer kun je ze een voor een analyseren. Maar het gaat hier om een uitbreiding die niets anders is dan een e-mail van Zapier. Tot slot hoeft u alleen maar de e-mail aan te passen om deze naar uw bezoekers te sturen in ruil voor hun contactgegevens.

 • Het onderwerp
 • Het lichaam van de e-mail
 • Bijlage of pdf-link

Conclusie
Hoe je in deze kleine tutorial over het verzamelen van e-mails via Webflow hebt gezien, heb ik geen enkele code gebruikt. Het hele proces is gratis! Ik bedoel, er is niets heel ingewikkelds. Zelfs een beginner kan het doen :)

YouTube: HOE Biedt u een gift aan in CODE-FREE E-MAIL EXCHANGE MET WEBFLOW - 2020?

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geĆÆnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!