Foto door Sebastian Pichler op unsplash

Zijn jullie algemene voorwaarden (AV) actueel? Als dienstverlener en freelancer is het belangrijk dat u zich aan de regels houdt en uw AV zo snel mogelijk aanpast.

Werken als freelancer is een zaak op zich. Zelfs als je denkt dat je niet hoeft te voldoen of denkt: "Ik ben te klein, ik ben veilig". Het is zeer belangrijk om uw algemene verkoopsvoorwaarden aan te passen aan de wetgeving van uw land.

Kopiƫren/plakken

De freelancer had de algemene voorwaarden op internet gekopieerd. Het is dus waar dat het onze eerste reflex is, want we willen ons hoofd er niet in steken.

Het risico bestaat dat u geconfronteerd wordt met een klant die besluit u aan te klagen en dat u zich op dat moment realiseert dat uw algemene verkoopsvoorwaarden u niet zullen kunnen verdedigen.

Ook als uw klant niet betaalt of u zich om een of andere reden moet verdedigen, heeft u concrete verkoopvoorwaarden nodig. Anders is het op voorhand verloren.

Foto door Giammarco Boscaro op unsplash

Het kopiƫren van de voorwaarden van de verkoop op het Internet brengt u met ten minste 5 problemen

Probleem 1: De wetgevende macht van het ene land is niet dezelfde als die van het andere. Als u bijvoorbeeld in Belgiƫ woont en/of uw hoofdkantoor in Belgiƫ heeft gevestigd, kan het vinden van algemene verkoopvoorwaarden op het internet gebaseerd zijn op het Franse recht.

Probleem 2: Op een dag zult u het bezwaar van een klant tegen uw voorwaarden moeten beantwoorden en zult u niet eens weten waar het over gaat. Het hebben van voorwaarden die je zelf niet eens kunt begrijpen is als rijden met je ogen dicht.

Probleem 3: De naam van het bedrijf is zeer vaak opgenomen in de algemene verkoopsvoorwaarden. Stel je voor dat je in Ć©Ć©n paragraaf vergeet de naam van het bedrijf waarvan je de voorwaarden hebt overgenomen te vervangen door je eigen naam. Je ziet er slim uit als je voor een rechter moet gaan met neppe algemene verkoopsvoorwaarden...

Probleem nummer vier: Uw specifieke diensten kunnen niet duidelijk worden beschreven in uw eigen verkoopvoorwaarden.

Probleem 5: Als het gaat om het claimen van geld, zult u moeten vertrouwen op wat er in uw voorwaarden staat.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

Wat moet ik dan doen, en tegen welke kosten?

Er zijn geen 36.000 oplossingen. De enige manier om duidelijke algemene verkoopsvoorwaarden te hebben die 100% aangepast zijn aan uw bedrijf, is ze te laten opstellen door een advocaat die gespecialiseerd is in de handel.

Er is geen vaste prijs voor uw voorwaarden, maar afhankelijk van uw diensten zal een advocaat u snel een budget kunnen geven. Persoonlijk heb ik mijn algemene voorwaarden laten opstellen door een advocaat en dat kostte me +/- 500ā‚¬.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als je websites maakt, is 500ā‚¬ 10% van een eenvoudig volledig webproject. Gewoon om op je eigen twee oren te slapen, het is het waard, vind je niet?

Ga niet vooruit met je ogen dicht

Conclusie
Tot slot denk ik dat het een verantwoorde aanpak is om een gespecialiseerde advocaat te vinden die werkzaam is in het land waar uw bedrijf is gevestigd. Het ontmoeten van een advocaat klinkt misschien indrukwekkend, maar vergis je niet, het zijn mensen zoals jij en ik die er zijn om je belangen te verdedigen. Als u een advocaat gebruikt om uw voorwaarden te creƫren weet u wie u moet bellen als u echt een probleem hebt...
PS: Als je niet weet waar je moet kijken, stuur me dan gewoon een PM, ik geef je graag meer informatie.

YouTube: waarom niet kopiƫren/plakken algemene voorwaarden van de verkoop

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

25/9/2020

Een website ontwerpen : De Gids

Als webdesigner is het uw rol om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring succesvol is! Daarom heb ik deze webdesign gids opgesteld: 10 praktische tips

Ik ben geĆÆnteresseerd
17/9/2020

Hoe kies je de typografie van een site?

Typografie is een vorm van grafisch ontwerp op zich en daarom moet er bijzonder veel belang worden gehecht aan de keuze van de typografie.

Ik ben geĆÆnteresseerd
11/9/2020

Kleurtheorie in webdesign

Kleur in webdesign is erg belangrijk. Hoe kiest u de te gebruiken paletten (titels, knoppen, enz.)? Hier is de theorie van de kleuren.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!