HEY

Deelnemen aan het volgende evenement Leef!

geen code
Foto door Niklas Veenhuis op Unsplash

De No Code maakt deel uit van mijn leven, en dat van jou ook. Het leven van iedereen, om precies te zijn (maar weinig mensen zijn zich daarvan bewust, omdat de meesten van hen niet weten wat de No Code is).

In ieder geval, als u op deze pagina bent, is het waarschijnlijk omdat u (in ieder geval) een no-code begrip heeft. In feite is het het concept van het kunnen maken van iets (een site, een applicatie, een programma, etc.) zonder code.

De no code wordt echter steeds beter. Er verschijnen elke dag nieuwe no-codetools.

#webflow #nocode #tools

Poll

Heeft u een favoriete tool op de lijst of een andere te delen?
Ja ? Deel je kennis met mij 🙏
Geef me je mening als commentaar! 🌈❤️

Dus laat me u vertellen over 25 zeer interessante no code tools voor Webflow en webdesigners.

Samenvatting

Conclusie

In video

1. Geen code: Webflow (getest en goedgekeurd)

Ik denk dat je meteen wist dat het eerste instrument waar ik het over ga hebben Webflow is, mijn favoriet! Ik praat er vrij vaak over op mijn blog, maar ik heb deze site zelf gemaakt met Webflow. Ik ben er trouwens erg tevreden mee.

En als u andere sites van Webflow wilt ontdekken, adviseer ik u om een van mijn video's over de top webflow van de maand te bekijken.

Maar terug naar de zaak. Waarom is Webflow een van de beste no-code tools?

Het stelt me in staat om sites te creëren die net zo efficiënt zijn als elkaar, en dit, in een recordtijd! Sommige sites zijn van mij, andere zijn van mijn klanten (en daarmee bedoel ik dat je vrijelijk professionele sites kunt maken dankzij Webflow; meertalige webflow sites bijvoorbeeld).

Merk echter op dat ik geen kennis had in code, in website creatie taal... in mijn begin. Dus, als ook u net begint op dit gebied, heeft u geen reden om te twijfelen aan Webflow. Integendeel, ik raad u aan om wat nieuwsgieriger te zijn. En als je wat hulp nodig hebt, geef ik je een gratis training op Webflow.

Tot slot maakt het ontwerp van de sites die met Webflow zijn gemaakt het tot een speciaal hulpmiddel! Overigens zijn er verschillende sjablonen beschikbaar in de bibliotheek: sommige zijn gratis, andere niet. En als je je eigen ontwerp hebt gemaakt (persoonlijk gebruik ik Figma voor mock-ups), ben je in staat om precies hetzelfde te produceren (ik vergat bijna om je dit trucje te laten zien om web- en ontwerpinspiratie te vinden). Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ontdek de tool: http://bit.ly/2M2G511

2. Code nr.: Airtable (getest en goedgekeurd)

Airtable lijkt veel op Excel-sheets. Het enige verschil is dat deze applicatie meer geavanceerde functies heeft. In feite heb ik het al gebruikt als backend voor websites of CMS.

Als ik alle andere Airtable-gebruiksgevallen zou opsommen, zou deze pagina niet voldoende zijn; daarvoor hebben we een andere gids nodig. Wat ik wel kan zeggen is dat de spreadsheetsjablonen die beschikbaar zijn in de bibliotheek u kunnen helpen bij uw eerste stappen met Airtable.

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • inhoudelijk of projectmanagement
 • inhoud of projectkalender
 • onderzoek
 • uw favoriete films per categorie
 • enz.

Ontdek de tool: https: //airtable.com

3. Code nr.: Zapier (getest en goedgekeurd)

Webondernemers horen vaak over Zapier. De reden is heel eenvoudig! Zapier is een applicatie waarmee u taken tussen verschillende webapplicaties (die u dagelijks gebruikt) kunt automatiseren, dit alles zonder een enkele regel code. Er zijn echter verschillende zaps, waarvan de meeste gratis beschikbaar zijn.

Ontdek de tool: https: //zapier.com/

4. Geen code: Memberstack (getest en goedgekeurd)

Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen internetgebruikers zich op een site registreren (en dus lid worden). Het registratieproces is snel; een paar klikken zijn genoeg! Om de internetgebruikers een betere omgeving te geven, hoeft u alleen maar de registratie pop-up aan te passen (en ja, het is mogelijk!). De maker van de site (u dus) beheert dan de leden vanuit het Memberstack-dashboard. Kortom, Memberstack is een no-code plug-in.

Gelukkig is het gemakkelijk te integreren met elk type site, inclusief Webflow, Squarespace, Wix, enz.

Hier zijn enkele gevallen van gebruik door leden van het Parlement die ik in de loop van mijn carrière heb gezien:

 • een online club starten
 • aanknopingspunten genereren
 • categorisering van de leden: wie premiumlid is, krijgt toegang tot meer inhoud, onder andere
 • en vele andere...

Ontdek de tool: https: //www.memberstack.com/

5. Geen code: Storychief (getest en goedgekeurd)

Er wordt vaak gezegd dat de inhoud koning is, en daar ben ik het mee eens. Het bestaan van verschillende soorten CMS (content management software) bewijst het. Maar vandaag ga ik met je praten over Storychief . Ik gebruik het om inhoud op mijn blog te creëren, te beheren en te verspreiden, en ik geef toe dat het erg handig is! Ook andere webspelers en professionals maken er gebruik van: contentmarketeers, bureaus, B2B SaaS, etc.

Toegegeven, het is niet gratis. Voordat u een abonnement neemt, hoeft u het echter alleen maar gratis te proberen :) Dan begint de betaalde versie bij $90,00 USD/maand.

Ontdek de tool: http: //bit.ly/2E8k1yw

Webflow Training

6. Code nr.: Integromat (getest en goedgekeurd)

Deze is een zeer goed alternatief voor Zapier. Net als deze laatste helpt het bij het automatiseren van workflows. Je hebt een breed scala aan keuzes:

 • sociale media
 • verkoop
 • projectbeheer
 • marketing
 • klantondersteuning

Gegevensoverdracht en -transformatie is zelfs mogelijk!

Kortom, alle sectoren kunnen profiteren van het gebruik van Integromat.

Ontdek de tool: https: //www.integromat.com/

7. Codenummer: Typeplaatje (getest en goedgekeurd)

Stel je voor dat je snel een enquête of vragenlijst moet maken (of een andere vorm van online formulier), en handmatig! De druk! Vroeger was dit waarschijnlijk onmogelijk geweest. Sinds de komst van Typeform is het echter mogelijk geworden.

Des te meer omdat het makkelijk te gebruiken is, speels wordt er gezegd. Ik vind het vooral leuk omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Er zijn geen grenzen. Maar dan weer zijn de vormen die met Typeform worden gemaakt gewoonweg mooi en design.

Ontdek de tool: https: //www.typeform.com/

8. Code nr.: Streep (getest en goedgekeurd)

U bent verplicht om van tijd tot tijd e-commercesites aan te maken. Het is daarom essentieel dat u bekend bent met Stripe , een online betaalmiddel dat in de betreffende e-commercesite wordt geïntegreerd. Sinds de oprichting in 2010 is er veel vooruitgang geboekt. Het is bijvoorbeeld beschikbaar in meer dan 40 landen, maar toch is de betaling via Stripe veilig .

Het is niet voor niets dat verschillende e-commerce bedrijven (om precies te zijn: 100.000 bedrijven en starters) het als referentie nemen op het gebied van online betalen.

Ontdek de tool: https: //stripe.com/

9. Adalo

Stel nu dat je een volledig functionele applicatie wilt maken, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen. U weet niets van de verschillende programmeertalen waarover vaak wordt gesproken! Betekent dat dat je gedoemd bent een doorgewinterde ontwikkelaar te gebruiken? Wat als ik nee zeg? Omdat het niet noodzakelijkerwijs hoeft. Adalo past perfect als je dat wilt. In feite lijkt hij een beetje op Glide (daar heb ik het later nog wel over).

Zoals de meeste no-code tools die we tot nu toe hebben gezien, gebruikt Adalo ook drag and drop . Op deze manier heeft u tijdens het ontwerp zelf al een voorproefje van de toekomstige toepassing.

Maar natuurlijk heeft elk mooi ding een prijs! En dat is precies het geval met Adalo . Als je de app eenmaal hebt gemaakt, heb je uiteindelijk het recht om deze te publiceren in de App Store en Play Store, zolang je je hebt geabonneerd op een betaald plan. Het bedrag is ongeveer $50 per maand.

De meesten van jullie kennen Adalo echter pas een paar seconden :) Dus denk niet dat je hem nooit onder de knie krijgt. Inderdaad, ze hebben een heleboel tutorials om je op weg te helpen!

Ontdek de tool: https: //www.adalo.com/

10. Bubbel

Net als de vorige stelt ook deze u in staat om eenvoudig, steeds weer zonder codering, applicaties te maken! Je hoeft niet eens een van de talen te begrijpen. Echter, met Bubble zijn de meest geavanceerde toepassingen eenvoudig te maken, dat wil zeggen, toepassingen die meerdere functies hebben. Het is nog steeds moeilijk voor te stellen dat je dit alles kunt hebben zonder de moeite te hebben genomen om een enkele regel code te schrijven, is het niet?

En het is erg handig, voor het geval je een applicatie of projectidee in gedachten hebt, maar helaas heb je niet genoeg middelen om een ontwikkelaar te bellen. Plus, als u uw applicaties zelf maakt (of als u ze voor een klant maakt), kunt u het snel doen met Bubble!

Wacht, laat me samenvatten wat ik bijzonder aantrekkelijk vind aan Bubble:

 • Op het eerste gezicht is het gereedschap gewoon krachtig. En als je het daadwerkelijk gebruikt, zul je zien dat het zo is! Als bewijs, de creatie van applicaties zoals Facebook, Twitter, Quora ... is mogelijk op Bubble. Trouwens, er zijn verschillende tutorials die ik je sterk aanbeveel om te bekijken, als je nog verder wilt gaan.
 • Natuurlijk heeft het verschillende aanpasbare opties.
 • Hij is makkelijk te hanteren.
 • Gezien de resultaten die het kan geven, is de prijs echt concurrerend !
 • Vooral als u geen idee heeft hoe u applicaties moet ontwerpen, is er een heel scala aan sjablonen in de bibliotheek.

Ontdek de tool: https: //bubble.io/

11. Glijden

Glijden is een beetje anders. Het maken van applicaties gebeurt inderdaad vanuit Google Sheet. En wie zegt Google, zegt gratis :) Tenzij je meer geavanceerde functies nodig hebt, adviseer ik je om in het vrije plan te blijven.

Het is ook duidelijk dat er geen voorwaarden nodig zijn. Aan de designkant biedt Glide prachtige modellen.

Ontdek de tool: https: //www.glideapps.com/

12. Geen code: Voiceflow (getest en goedgekeurd)

Tot nu toe hebben we gesproken over het creëren van toepassingen in het algemeen. Maar wist u dat er voor meer specifieke gebieden (in ons geval, het creëren van een voice-applicatie) gespecialiseerde tools zijn zoals Voiceflow.

Dus als u een spraaktoepassing wilt maken voor Alexa, Google of Siri is dat prima.

Ik heb veel gebruiksvriendelijke toepassingen meegemaakt, en Voicieflow is daar zeker één van! Inderdaad, het heeft een gemakkelijk te gebruiken interface. Maar als "gemak" rijmt met "snelheid", zou dat betekenen dat Voiceflow een zeer kosteneffectief instrument is. Tijd is geld.

Tot slot vind je alle tutorials die je nodig hebt op hun website. Als u een beginner bent, kunt u uw geluk beproeven met deze tool als u wilt ;)

Ontdek de tool: https: //www.voiceflow.com/

Webflow Training

13. Geen code: Duimendikbaar

Wilt u de regels bij het maken van applicaties breken (nou ja, het is waar dat sinds het begin van deze handleiding het hele proces van het maken van applicaties niet meer volgens de normen verloopt)? Maar ik wilde er toch op wijzen dat het met Thunkable nog steeds zo is: je hoeft niet het gebruikelijke proces van weleer te doorlopen.

U hoeft alleen maar alle functies die u nodig hebt (complex of eenvoudig) op de bewerkingspagina te slepen. Natuurlijk is dit instrument niet zoals de andere. Als ze tutorials aanbieden, is dit niet het geval. Hoe dan ook, het ziet er leuk uit! Ik denk dat het veel potentieel heeft.

Ontdek de tool: https: //thunkable.com/

14. Carrd

Voor ondernemers die niet genoeg tijd hebben om zich te wijden aan de digitalisering van hun bedrijven, en dus aan het creëren van sites, is Carrd ook een interessante oplossing. Het bespaart inderdaad veel tijd. Dit is niet alleen vanwege het gebruiksgemak, maar ook omdat veel aanpasbare sjablonen al klaar zijn in hun bibliotheek.

Wat de prijs betreft, heeft u recht op 3 gratis sites . Voor meer dan 3 sites moet u 19 dollar per jaar betalen, wat helemaal niet duur is!

Ontdek de tool: https: //carrd.co/

15. Plaat 2

Hoewel het onmogelijk lijkt, kunt u een site maken van een Google-spreadsheet. Sheet2site is het bewijs! Het is duidelijk een Google-product. Het enige wat u hoeft te doen is de afbeeldingen, tekst en alle andere elementen die u nodig hebt om een site te maken van een Google-spreadsheet te importeren. Het gereedschap doet de rest.

Ontdek de tool: https: //www.sheet2site.com/

16. Umso (voorheen Landen)

Het ontwerpen van een site vanaf nul is niet altijd even leuk. Sommige mensen kennen zelfs het white page-syndroom. Toen kwam Umso binnen. Met hem kun je verschillende stappen overslaan.

In plaats van het ontwerp zelf te maken, wordt u gewoon gevraagd een paar vragen over uw webproject te beantwoorden. Als alle vragen zijn beantwoord, weet Landen wat je nodig hebt en probeert ze je in de juiste richting te sturen. Met andere woorden, hij zal u een website voorstellen.

Uiteraard kunt u dan enkele aanpassingen doen om een originele en unieke website te maken. Snel en efficiënt!

Ontdek de tool: https: //www.umso.com/

17. Universum

Uiteraard zijn er veel tools om een website te maken! Omdat het universum nog steeds een van hen is. En ik ga niet hetzelfde refrein herhalen, dat het makkelijk te gebruiken is, je in staat stelt om snel, winstgevend sites te creëren... Laat ik u liever voorstellen wat het een unieke tool maakt: u kunt het op mobiel maken!

Ik durf te wedden dat beïnvloeders, bloggers... het graag zullen gebruiken! Maar ook toekomstige professionele webdesigners zullen er veel plezier aan beleven. Hier bijvoorbeeld; wat dacht je van het bekijken van een aantal van de sites die hier op het Universum zijn gemaakt: explore.onuniverse.com.

Ontdek de tool: https: //onuniverse.com/

18. Notie (getest en goedgekeurd)

Laten we nu van onderwerp veranderen. Laten we het hebben over project management tools :) Het beheren van een project is natuurlijk niet eenvoudig, wat ook geldt als we nocode-tools gebruiken om ons te helpen (en vooral als we niet weten hoe we de juiste tool moeten kiezen). Daarom stel ik Notion voor, een instrument voor het beheer van uw projecten, uw planning, uw ideeën, enz. die ik geweldig vind! Waarom is het geweldig?

Het is een "alles-in-één" tool, wat betekent dat u door het gebruik ervan geen extra projectmanagementtools meer nodig hebt.

Ontdek de tool: https: //www.notion.so/

19. Gumroad (getest en goedgekeurd)

Nu, ik ga het over iets speciaals hebben. Het maakt het niet alleen mogelijk om een professionele site te maken; het maakt de creatie van e-commerce sites zeer eenvoudig. Hoe werkt het? Door de betalingsmogelijkheid te vergemakkelijken.

Je gaat me vertellen dat er Shopify of Squarespace voor is. En ik ga je vertellen dat het waar is, maar je kunt niet iedereen dwingen om deze platforms leuk te vinden. Bovendien zijn ze gecompliceerder en duurder dan Gumroad.

Ontdek de tool: https: //gumroad.com/

Webflow Training

20. Foxy Cart (getest en goedgekeurd)

Voor een e-commerce platform is Foxy Cart ook zeer bekend. Voordat ik verder ga met mijn beschrijving, wil ik echter duidelijk maken dat het geen alles-in-een systeem is, met een geïntegreerd CMS en marketingsystemen. Integendeel, ik zou eerder zeggen dat het is ontworpen om te worden geïntegreerd (als een soort plug-in). Dit gebeurt zo eenvoudig mogelijk: je hoeft niet te weten hoe je moet coderen, je hoeft alleen maar een link te kopiëren en te plakken om het allemaal te laten werken! Natuurlijk kun je nog verder gaan als je de code onder de knie hebt.

Kortom, wat doet Foxy Cart precies? Het is bedoeld voor ontwikkelaars, siteontwerpers en webdesigners die werken op e-commercesites. Dankzij dit systeem kunt u krachtige en gepersonaliseerde online winkelwagentjes maken. Zo kunt u bijvoorbeeld verzendkosten en belastingen configureren op basis van de locatie van de klant, speciale tarieven aanbieden op basis van de kenmerken van het product, en vele andere.

Betaling is over het algemeen een delicaat onderwerp als het gaat om e-commerce sites. Gelukkig is dat hier niet het geval, want met Foxy Cart (inclusief PayPal) zijn meer dan 70 betalingsgateways en opties mogelijk.

Ontdek de tool: https: //www.foxy.io/

21. Substack

Misschien ben je niet alleen een webdesigner (of toekomstige webdesigner), maar hou je ook een blog bij om jezelf beter bekend te maken. Het is een geweldige kans, vooral als je al een paar abonnees hebt. Anders is het nooit te laat. Je kunt nu beginnen. Substack kan je dan misschien interesseren.

Dit is een online tool waarmee u betaalde nieuwsbrieven kunt aanmaken . Stel je voor dat je betaald wordt als je maar een minimale inspanning hebt geleverd! Sinds de oprichting moet ik toegeven dat ik alleen maar grote dingen over Substack heb gehoord.

Ontdek de tool: https: //substack.com/

22. Koop me een koffie (getest en goedgekeurd)

Als webdesigners zijn wij scheppers . Maar Buy me a coffee werkt samen met makers (het kunnen ook YouTubers, schrijvers, kunstenaars, etc. zijn). Als je je ervoor aanmeldt en het lukt om fans te krijgen, dan verdien je zeker wat dankbaarheidspunten (vanaf 3 dollar).

Ook u, als maker, heeft het recht om eenmalige, terugkerende donaties te doen. Nog beter, u zult in staat zijn om een online winkel te creëren.

Weet u dat ook grote bedrijven betrokken zijn bij dit concept? GitHub, bijvoorbeeld, is een van degenen die de makers steunen door ze geld te betalen.

Ontdek de tool: https: //www.buymeacoffee.com/

23. Parabool

Parabola is de zoveelste no-code tool gewijd aan al diegenen die hun leven makkelijker willen maken bij het maken van hun site! Het laat inderdaad toe om verschillende processen te automatiseren (met betrekking tot de toegang en het gebruik van : API, externe database, enz.), met behulp van drag and drop. U kunt afscheid nemen van puzzels vanwege codes en spreadsheets, ongeacht welke applicatie u gebruikt: Salesforce, Mailchimp, etc. In ieder geval ondersteunt Parabola vele andere platforms.

Ontdek de tool: https: //parabola.io/

24. Stuurautomaat (getest en goedgekeurd)

De meeste van deze e-mails die u in uw inbox ontvangt, 's morgens vroeg of op andere tijdstippen van de dag, zijn ingepland. Het meest geschikte woord hier zou geautomatiseerd zijn. Dit alles om u te vertellen dat Autopilot een tool is die deze automatisering van e-mails mogelijk maakt, maar niet alleen. Er kunnen krachtige automatiseringsregels op worden geconfigureerd: dynamische e-mails, gericht op de interesses van de abonnees, enz.

Bovenal werkt het met verschillende systemen:

 • Loodmagneet
 • Chat
 • CRM
 • Landingspagina
 • CMS
 • Formulieren
 • enz.

Ontdek de tool: https: //bit.ly/39kjVF2

25. Mailchimp (getest en goedgekeurd)

Ik wed dat je Mailchimp ook al kent! Ik hoef u dus geen lange definitie van dit platform meer uit te leggen. Kortom, het is een e-mailmarketingplatform dat nog meer mogelijkheden biedt.

Het biedt nu de mogelijkheid om landingspagina's te maken . Dus, als u of een van uw klanten een nieuw product wil testen, adviseer ik u om Mailchimp te proberen. De marketingkant wordt in dit geval hypergecompliceerd, en daarmee de omzetting van prospects in klanten.

Mailchimp biedt ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot aanvullende software zoals LiveChat en Square. En raad eens? Het is allemaal gratis! U moet echter weten dat u na verloop van tijd, wanneer u meer dan 2.000 abonnees hebt bereikt, een abonnementsgeld moet betalen.

Ontdek de tool: https: //mailchimp.com/

26. Weglot (getest en goedgekeurd)

Weglot is een no-code tool waar ik van hou omdat het een zeer krachtige meertalige ervaring naar uw website brengt. Ik krijg er onder andere een aantal specifieke voordelen van:

 • Het feit dat het in enkele minuten is geïnstalleerd...
 • Dat er naar uw site wordt verwezen in alle talen
 • Dat het u en de bedrijven kostbare tijd bespaart...
 • Dat het geïntegreerd is met Webflow maar met alle andere platformen
 • Dat het ondersteuningsteam in genie

Ontdek de tool: http: //bit.ly/weglotapp

Conclusie

Kortom, van al deze tools (ze zijn allemaal even efficiënt) is Webflow nog steeds mijn favoriet. Het is immers het hart van mijn bedrijf. Voor mij is het een must voor een webdesigner, want zonder dat zou mijn bedrijf misschien niet eens bestaan. Pas dan komen de andere 24 no-code tools :) Hoe dan ook, hier is nog een video dieandere tools voor webdesigner en freelancer uitlegt; het zou u kunnen interesseren.

Opmerkingen

Koffiepauze

4 items die je misschien leuk vindt

VRIJE TRAINING

Schrijf je hier in om de gratis Discovery Training te ontvangen
.

Begin met de Discovery Training, waar u de basis van Webflow leert en een voorproefje krijgt van wat u kunt verwachten in de Start Weblow training.

Start de gratis training