integreer Google Analytics op Webflow
Foto door Jean Wimmerlin op Unsplash

Wilt u weten of de marketingstrategie├źn die u op uw site gebruikt goed werken of niet? In dat geval adviseer ik u gebruik te maken van Google Analytics. Hoe kan ik Google Analytics integreren in Webflow? Dat is de vraag.

Maar voordat ik tot de kern van de zaak kom, wil ik u eraan herinneren wat Google Analytics werkelijk is (vooral voor degenen die het nog niet weten).

Wat is Google Analytics?

Het is van Google. Het is een van de vele gratis tools, maar de rol ervan gaat vooral over uw site. Dankzij dit alles kunt u veel informatie analyseren. Meestal wordt het gebruikt door ontwikkelaars. Maar als webdesigner die betrokken is bij het ontwerp en de creatie van een site, moeten we het ook onder de knie krijgen!

Als u uw return on investment wilt berekenen, de effectiviteit van uw marketingcampagnes wilt meten, enz. zonder enige twijfel, moet u overwegen om Google Analytics op Webflow te integreren.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

integreer Google Analytics op Webflow
Foto door Mohamed Nohassi op Unsplash

Tips voor de integratie van Google Analytics op Webflow

Zoals altijd nodig ik u uit om naar het dashboard van het betreffende Webflow-project te gaan. Het is inderdaad mogelijk om meerdere objecten tegelijkertijd te beheren (op Webflow). Voor de gratis plannen op Webflow wordt u echter beperkt tot twee projecten. En voor elk project is een dashboard aanwezig.

In dit dashboard is er een veld waar u een traceercode moet kopi├źren. Maar waar haal ik die code vandaan? Daar komt Google Analytics in beeld. Op uw dashboard klikt u op "administratie" en vervolgens op "tracking informatie".

Onder dit tabblad ziet u dan de traceercode als UA-000000-2. Kopieer het en plak het vervolgens in het dashboard van uw Webflow project. Dit is een javascript-fragment dat in de browser van de internetgebruikers draait als ze uw site bezoeken.

integreer Google Analytics op Webflow
Foto door Nathan Dumlao Lot op Unsplash

Hoe werkt Google Analytics precies?

Het is allemaal gebaseerd op de Javascript-code die je net hebt gekopieerd en geplakt. In feite is de belangrijkste taak het verzamelen van alle gegevens die op uw website worden verzameld. Om uw analyse te vergemakkelijken, worden deze gegevens vervolgens per categorie ingedeeld:

  • Per gebruiker (de acties van elke gebruiker worden geanalyseerd)
  • Per sessie (elk individueel bezoek)
  • Per pagina (elke afzonderlijke bezochte pagina)
  • Per gebeurtenis (knopklikken, videoweergave, enz.)

Het is u misschien opgevallen dat in andere tutorials en artikelen waarin de voordelen van Google Analytics worden geprezen, wordt vermeld dat het heel goed mogelijk is om meer accurate informatie over gebruikers te krijgen. Hoe is dit mogelijk?

Je zult verbaasd zijn te weten dat Javascript zeer effici├źnt is! Deze code plaatst tegelijkertijd een cookie op de computer van elke bezoeker. Op deze manier kunt u, wanneer u erin slaagt om Google Analytics op Webflow te integreren, toegang krijgen tot gegevens zoals: geografische gegevens, leeftijd, geslacht...

integreer Google Analytics op Webflow
Foto door Timon Studler op Unsplash

Conclusie
Kortom, er is geen reden om Google Analytics niet te integreren in Webflow. Zoals ik je net liet zien, is het zo makkelijk. Je zult het in minder dan 5 minuten kunnen doen!

YouTube: Hoe integreer je Google Analytics op Webflow 2020?

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog idee├źn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo ­čĹő

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geïnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!