uw stress te beheersen als freelancer
Foto door Absolute Visie

Niet om je te ontmoedigen, maar het leven van een freelancer is niet altijd rooskleurig... Toegegeven, je staat niet per se onder de verantwoordelijkheid van een lijnmanager, maar dat betekent niet "geen stress". Daarom moet je leren hoe je als freelancer met je stress omgaat.

Hoe stressvol kan freelance werk zijn? Elke dag dat je jezelf een doel stelt, moet je een bepaald aantal doelen bereiken. Een daarvan is het waarborgen van uw financiƫle stabiliteit. Ik begrijp dat je soms wilt toegeven. Maar niet doen. Ik heb een paar tips om je te helpen je stress beter te beheersen.

uw stress te beheersen als freelancer
Foto door Stevanovicigor

Een goede organisatie is essentieel als je als freelancer je stress wilt beheersen.

Werken in noodgevallen kan voor sommige mensen geschikt zijn. Het is echter niet erg raadzaam! Noodgevallen creƫren automatisch stress. Ik adviseer je daarom om je te organiseren, om een schema te maken. Door je te organiseren, vermijd je overbelasting van je agenda. Als u alles in ƩƩn keer wilt afwerken, loopt u het risico dat de kwaliteit van uw diensten achteruit gaat.

Tot slot, zelfs als je in staat bent geweest om een vrij nauwkeurig schema op te stellen, gaat het niet lukken als je je laat verleiden door andere bronnen van afleiding: sociale netwerken, blogs, enz.

Er bestaat niet zoiets als goede sofrologie.

Sophrologie is een geheel van praktijken die gebaseerd zijn op fysieke en mentale ontspanningstechnieken. Het staat ook bekend als een van de beste technieken om uw stress te beheersen als freelancer. Je kunt het zelf doen.

Hoe? Maak het jezelf gemakkelijk en sluit je ogen. Haal dan langzaam en diep adem. Concentreer je op je ademhaling, niet op je stress.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

uw stress te beheersen als freelancer
Foto door TheeRavid

Een welverdiende rust

Zo nu en dan moet je rusten! Het is de beste manier om je batterijen op te laden. Terwijl je rust, geef je je geest ook een kans om wat frisse lucht te krijgen. Wanneer neem je precies een pauze? Bij voorkeur tijdens de werkuren.

Slapen is ook een andere mogelijkheid om uit te rusten, dus het moet voldoende zijn (acht uur per dag).

Sport is een van de beste bondgenoten van de freelancer.

Je hoeft niet te joggen, gewicht te trainen of een teamsport te beoefenen (tenzij je het leuk vindt en tijd vindt om het te doen :) ). Als je niet erg sportief bent, is het goede nieuws dat een half uurtje lopen elke dag meer dan genoeg tijd is om als freelancer je stress te beheersen. Uw lichaam zal het zeker waarderen, en het zal meer ontspannen zijn om weer aan het werk te gaan!

Vergeet niet weg te gaan.

Als freelancer hoef je jezelf niet op te sluiten en zeven dagen per week aan je computerscherm te worden vastgeplakt. Soms moet je wel. Als je vrienden je uitnodigen voor feestjes, aperitieven, enz., zoek dan geen excuus om ze te weigeren! Trouwens, hoe zou je het vinden om je aan te sluiten bij een aantal coworkingclubs? U kunt nieuwe mensen ontmoeten tijdens uw vakantie :)

uw stress te beheersen als freelancer
Foto door John Stocker

Conclusie
Ik heb je slechts 5 tips onthuld om van de stress af te komen. Zij zijn de basis! Maar als je meer tips wilt, geef ik hier nog veel meer.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!