nuttige uitbreiding webdesig
Foto door George Becker

Het is al een paar maanden of jaren geleden dat je met je webdesign activiteit bent begonnen, maar je denkt dat je nog steeds te veel rondhangt. Misschien ben je een hele dag bezig om inspiratie op te doen door verschillende websites te bezoeken, maar volgens jou is dat te lang. Misschien heb je een klein duwtje nodig? Gebruik dan chromen extensies voor webdesign.

Je zult zien, je zult sneller en efficiƫnter zijn ;) Ik heb er 4 voor je verzameld, maar weet dat er een heel scala aan is op het internet. Je moet gewoon weten wat je echt nodig hebt.

Wat loopt

Wil je alles weten wat er achter een website zit? Whatruns is wat je nodig hebt! Deze plug-in richt zich vooral op de technische kenmerken van een website: de implementatietechnologieƫn. Zo kunt u bijvoorbeeld nagaan op welk platform een site is gecreƫerd (Wordpress, Webflow, enz.)?

praktisch verlengstuk webdesign
Foto door Jem Sanchez

Vastleggen van het volledige scherm

Je hebt waarschijnlijk al de kans gehad om door een lange (zeer lange) website te bladeren, nietwaar? Wat doe je als je zin hebt om de hele site in Ć©Ć©n beeld vast te leggen? Je hebt er misschien aan gedacht om het in fasen te doen, en dan alle beelden te groeperen met behulp van fotobewerkingshulpmiddelen zoals Photoshop, filezila of wat dan ook... Het is geen slecht idee, maar... het gaat je veel tijd kosten. En toch, met al je lopende projecten, kun je het je niet echt veroorloven om tijd te verspillen aan zulke dingen.

Er zullen ook mensen zijn die me gaan vertellen dat ze de site gaan ontzoomen. Maar de beeldkwaliteit zal dan niet top zijn. Dus, wat kan ik doen? Er is de chromen extensie voor webdesign genaamd Full page screen capture. Het maakt het mogelijk om de site in Ć©Ć©n klik vast te leggen (ongeacht hoe lang het duurt). Nog beter, u kunt deze opname dan exporteren als een JPEG, met een goede kwaliteit beeld!

chromen uitbreiding webdesign 2020
Foto door Lee Taylor

ColorZilla

Vertel me, waar vind je de kleuren om op je sites te zetten (of waar haal je inspiratie vandaan). Ik bijvoorbeeld, ik blader door verschillende websites, en ik neem de kleuren op die ik leuk vind. Nee nee, deze keer, ik vang de kleuren niet op ;) Er is nog een andere manier, veel praktischer en sneller: installeer de chromen extensie voor webdesign ColorZilla op mijn pc.

De uitbreiding werkt op dezelfde manier als de oogdruppelaar op beeldverwerkingssoftware. Je zet de druppelaar op de kleur die je aantrekt, je klikt erop en je krijgt de kleurcode :) Nog beter, u kunt ColorZilla vragen om een hele webpagina te analyseren zodat het een compleet kleurenpalet genereert.

webdesign-extensie
Foto door Spemone

Laat me de stijlen zien

Met Show me the styles zijn de functies breder. Je bent niet langer beperkt tot kleuren. Deze chromen extensie voor webdesign geeft u de volledige CSS-details van een website, van de lijst met afbeeldingen tot de laadtijd, via de gebruikte typografieƫn op de site en nog veel meer...

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het YouTube-kanaal "Happy Desk Design".

Conclusie
Denkt u dat deze 4 chromen extensies voor webdesign in 2020 u zullen helpen? Ik, ik denk het niet. Ik ben er zeker van! Aarzel in ieder geval niet om me wat nieuws te vertellen (in commentaar of onder vier ogen). Als u de andere extensies die u gebruikt in webdesign wilt delen, zou het geweldig zijn. Alvast bedankt.

YouTube: Chrome-extensies voor een webdesigner in 2020

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!