verwijder de achtergrond van een afbeelding met één klik
Foto door Tetyana Kovyrina de Pexels

U besteedt te veel tijd aan het verwijderen van de achtergrond van een afbeelding? En toch heeft u het zo snel mogelijk nodig voor een van uw webflow website creatie projecten? Ik zal je een hulpmiddel onthullen dat heel goed bij me past! Hiermee kunt u met één klik de achtergrond van een afbeelding wissen.

Wis de achtergrond van een afbeelding in één klik met remove.bg

Vanaf nu hoef je Photoshop niet meer te gebruiken om een object of een personage te kapen... Trouwens, als je niet zo goed bent met deze software, kan het zijn dat je er de hele dag mee bezig bent. Maar ook hier geldt dat de tijd die nodig is om een object of een personage uit te knippen afhankelijk is van de details van de betreffende foto. Je zou er veel tijd aan kunnen besteden...

Het voordeel van remove.bg is dat het slechts één klik en enkele seconden (letterlijk) duurt om de contouren van een afbeelding te verwijderen. Het enige wat u hoeft te doen is de originele foto te importeren; en vervolgens de bijgesneden foto te exporteren.

Hoe dan ook, het is erg handig. Bovendien is de tool gratis toegankelijk! Wat kan je nog meer vragen voor een tool waarmee je de achtergrond van een afbeelding in één klik kunt wissen?

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

verwijder de achtergrond van een afbeelding met één klik
Foto door Dom J de Pexels

Wanneer gebruik je remove.bg?

Laten we zeggen dat je een foto hebt, maar je houdt niet van de achtergrondkleur. Het past gewoon niet bij het ontwerp van uw site. In dat geval zou je de achtergrondkleur moeten vervangen. De beste manier om dit te doen is om de achtergrond te verwijderen en te vervangen door een meer geschikte achtergrond (bijvoorbeeld in termen van kleur).

Als u Webflow gebruikt om uw sites te maken (wat ik sterk aanbeveel), hoeft u alleen maar op de achtergrond van de site te klikken. Er verschijnt een balkje aan de linkerkant. Zoek naar het achtergrondtabblad, en voeg vanaf daar de kromme afbeelding in. Verander vervolgens de achtergrondkleur naar de kleur die past bij het ontwerp van de site.

verwijder de achtergrond van een afbeelding met één klik
Foto door Min An de Pexels

Remove.bg: zijn grenzen

Helaas heeft remove.bg een kleine keerzijde. De kwaliteit van het vervormde beeld is niet optimaal (zeker niet als je het in close-up plaatst). Het vrije schot is daarom alleen geschikt voor ruwe projecten, waarbij de eerste ontwerpen naar de klant worden gestuurd. Het doel is om hen te laten zien hoe hun site eruit zou kunnen zien als het klaar is.

Maar hoe ga je dan om met klanten die een goede beeldkwaliteit eisen (alle klanten zijn namelijk zo)? Ik adviseer je om je te abonneren op betaalde plannen. Om te beginnen, bij wijze van proef, het goedkoopste plan (9 euro voor 40 credits) onderschrijven. U krijgt betere resultaten, maar u kunt altijd de achtergrond van een afbeelding met één klik wissen ;)

verwijder de achtergrond van een afbeelding met één klik
Foto door Gratisography de Pexels

Conclusie
U hoeft uw foto's niet meer handmatig te kapen. Met remove.bg is het makkelijker en sneller. Trouwens, er zijn hulpmiddelen zoals deze voor video's. Ken je die? Aarzel niet om me een commentaar te schrijven :)

YouTube: Hoe wis je de achtergrond van een afbeelding in één klik?

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeën bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo 👋

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geïnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!