Word een freelancer in 5 stappen - Happy Desk
Foto door Jerry Heintze op Unsplash

Wil je freelancer worden? In dat geval bent u op het juiste moment! Bovendien heeft u veel keuze wat betreft de activiteit die u wilt uitvoeren. Er moet iets zijn waar je gepassioneerd over bent en dat je urenlang laat werken en nooit genoeg krijgt, toch?

Om nog maar te zwijgen van de administratieve voorbereiding: u heeft minder dan 5 stappen om te beginnen met de verovering van dit prachtige nieuwe avontuur dat op u wacht. Ik heb deze keuze een paar jaar geleden zelf gemaakt en heb deelgenomen aan een aantal workshops, en ik geef u een samenvatting van de dingen die in aanmerking moeten worden genomen.

1. Definieer wat je gaat doen

In tegenstelling tot wat je zou denken, is het heel eenvoudig om te doen waar je van houdt! Zo wordt u net zo voldaan als dat u er gepassioneerd over bent! En dat is belangrijk, gezien de energie en het doorzettingsvermogen die je nodig hebt als je freelancer wordt (en zelfs daarna). En dat kan alleen als je echt houdt van wat je doet.

Om je te helpen, nodig ik je uit om te mediteren over deze vraag:

"Wat zou het "enige" ding zijn (ja, Ć©Ć©n ding) dat je de rest van je leven elke dag zou doen? "

Word een freelancer in 5 stappen - Happy Desk
Foto door Christoph von Gellhorn over Unsplash

2. Ervoor zorgen dat uw bedrijf winstgevend is

Gepassioneerd zijn en houden van wat je doet is nog maar het begin. Om duurzaam te zijn, moet uw idee rendabel zijn, en vooral: het moet oplossingen bieden voor potentiƫle problemen voor uw toekomstige klanten. Dit is de enige manier waarop je er een fatsoenlijk leven van kunt maken! Hoe belangrijker de oplossing die u aanbiedt, hoe meer u in staat zult zijn om uw passie te financieren.

Word een freelancer in 5 stappen - Happy Desk
Foto door George Pagan III over Unsplash

3. Doe wat de wereld nodig heeft

Een freelancer worden is niet alleen maar doen wat je wilt. Bedenk ook wat anderen nodig hebben. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt! Hoe ga je dat doen? Dat is de vraag. Eigenlijk hoef je alleen maar in een cafƩ te gaan zitten, door de winkels te lopen, een wandeling te maken in ondernemersgroepen (op Facebook, op meetup of wat dan ook...). Zo heb je een mijn van informatie binnen handbereik, zodat je de chip in je oor hebt, en dan de kans om een daverend idee uit te rollen! Je zult het begrepen hebben: er is geen geheime formule of magische bal. De sleutel tot uw succes zal zijn: observeren en weten hoe u de juiste vragen kunt stellen!

Word een freelancer in 5 stappen - Happy Desk
Foto door Jo Jo Jo op Unsplash

4. Focus op wat u weet

Volgens mij zijn we allemaal ergens voor gemaakt! Ja, ieder van ons heeft een talent, iets bijzonders en een interesse, afhankelijk van het feit of we ons willen ontwikkelen of niet. Dus denk aan wat je graag doet en wat je geliefden ooit tegen je zeiden: "wow! Maar wat een talent!"

Word een freelancer in 5 stappen - Happy Desk
Foto door John-Mark Smith op Unsplash

5. Een freelancer worden betekent ook: schouders wrijven met andere enthousiastelingen

Jouw idee en je passie interesseren de mensen om je heen misschien niet. Zelfs als je steun kunt vinden in je familiekring, ga je op een gegeven moment iedereen vervelen. Dus mijn advies aan u is om uit uw huis te komen, uit uw "comfortzone" (vooral als u van nature verlegen bent), en bijeenkomsten te vinden van mensen die dezelfde passie hebben als u. Kortom, maak nieuwe vrienden! Je zult je dan gesteund voelen, en in ruil daarvoor steun je anderen. Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde problemen, angsten en twijfels.

Conclusie
Elk van de bovenstaande punten is een ultra simplistische maar ware samenvatting. Ik wilde niet te veel in detail treden, maar de vragen die ik je heb gesteld om over te mediteren zijn al erg "praktisch". Om verder te gaan, voel je vrij om een reactie achter te laten of om direct contact met mij op te nemen. Het zal een genoegen zijn om met elkaar te discussiƫren en elkaar te helpen.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

14/8/2020

Webflow nestmodel: hoe werkt het?

Als ons principe is om een website zonder code te maken, moet u weten dat dit ons niet toestaat om af te wijken van de regel van de Webflow syrnesten.

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!