Coworking, de nieuwe standaard
Foto door Hans-Peter Gauster over Unsplash

Coworking is pas recentelijk opgedoken. Vroeger geloofden veel mensen er niet in. Inderdaad, ze deden alsof het zou n’t duren. Ze dachten dat het gewoon een vluchtig concept was... Natuurlijk weten we nog steeds niet wat er over 10 jaar zal gebeuren. We zijn er echter zeker van dat coworking, de nieuwe standaard, de trend van het moment is!

Je weet waarschijnlijk niet wat een coworking ruimte is (vooral voor degenen die deze blog volgen). Ze zijn heel anders dan de traditionele kantoren. De omgeving die het biedt aan collega's bewijst het trouwens. Inderdaad, hoe innovatief ze ook zijn, het decor bevordert de samenwerking en de productiviteit. Dat is zeker de reden waarom veel werknemers zich erdoor aangetrokken voelen, nietwaar?

Coworking, de nieuwe standaard
Foto door Hallo Ik ben Nik 🇬🇧 op Unsplash

Een coworking area, de nieuwe standaard

Ik heb het onderwerp al eerder aangeroerd: een coworkingruimte, de nieuwe standaard is momenteel erg trendy! Maar wat is precies "standaard"? Eigenlijk spreekt het Oxfortd English Dictionary erover: het is "the usual, typical or expected state or condition". Nu, dit alles definieert coworking ruimtes heel goed. Zelfs als ondernemers, zelfstandigen, enz. de mogelijkheid hebben om elders te werken (in hun kantoor, in een café, in een boekhandel...), gaan ze liever naar een coworkingruimte. Voor hen zijn coworkingruimtes de norm geworden.

Laten we een stapje terug doen......

Wanneer is het concept van coworking, de nieuwe standaard, concreet geworden? In 2015, omdat in dat jaar de eerste moderne coworkingruimte is ontstaan. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Het begrip "perfect" is inderdaad moeilijk te definiëren, vooral omdat het relatief is. Zo zijn er in een coworkinggebied meestal verschillende serviceaanbiedingen. Het belangrijkste doel is om alle soorten mensen tevreden te stellen.

Tot nu toe heb ik met u gesproken over verschillende coworking areas in Brussel. Bekijk ze een beetje, en ga naar hun website. Zij bieden een breed scala aan aanbiedingen aan op basis van de behoeften van professionals.

Coworking, de nieuwe standaard
Foto door Linh Pham over Unsplash

Interessante statistieken over de nieuwe standaard van de nieuwe standaard van de coworking ruimte

Ben je er tot nu toe van overtuigd dat we een coworkingruimte, de nieuwe standaard, instellen? We hebben het vooral gehad over het gedrag van professionals. Maar je moet weten dat er nog meer onweerlegbaar bewijs is: statistieken. Laten we de meest recente cijfers nemen, die voor het jaar 2018 en 2019:

  • in totaal zijn er 35.000 werkplekken in de wereld;
  • 26 miljard dollar, dat is de marktwaarde van de coworkingruimtes op de wereldmarkt;
  • Volgens studies wordt geschat dat het aantal coworkingruimtes in de Verenigde Staten met 6% (jaarlijks percentage) zal toenemen; elders is dit percentage 13%;
  • in 2018 is het aantal coworkingruimtes in de Verenigde Staten met 16% en elders met 36% toegenomen;
  • De verwachting is dat in de nabije toekomst 40% van de vraag naar coworkingruimte voornamelijk afkomstig zal zijn van grote bedrijven;
  • 14% van de werknemers in grote bedrijven gebruikt coworkingruimtes;
  • er is vastgesteld dat de behoefte aan werkruimte toeneemt, tot nu toe is er één klant die 7 verschillende kantoren in gebruik heeft;
  • in 2018 is de vraag naar coworkingruimtes met 21% toegenomen (deze verzoeken komen grotendeels van bedrijven).

Ik heb mijn bronnen ontleend aan de volgende sites:

Coworking, de nieuwe standaard
Foto door Christopher Paul High op Unsplash

Conclusie

Een van de redenen waarom coworkingruimtes zo succesvol zijn, is dat iedereen die er gebruik van heeft gemaakt ervan heeft geprofiteerd. Ze hebben er vooral van genoten. En jij, heb je ooit de kans gehad om een van hen te bezoeken? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze nieuwe standaard te proberen!

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo 👋

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geïnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!