HEY

Neem deel aan de volgende Webflow uitdaging!

Hoe verzoenen we beroeps- en privéleven?

Hoe verzoenen we beroeps- en privéleven? Hier zijn mijn 5 geheimen! Als je een baan hebt die even opwindend is als veeleisend, dan is die voor jou.

Bijgewerkt op

24/4/2020

balans tussen werk en privéleven
Foto door George Kedenburg III op Unsplash

Misschien heb je wel een baan die even spannend is als veeleisend! Voor sommigen is het een droom, voor anderen een nachtmerrie. Aan de ene kant moet je zorgen voor het gezin, het huis, andere administratieve taken... Hoe combineer je dan je professionele en persoonlijke leven? Hier zijn mijn 5 geheimen!

1. Verzoening van werk en privéleven door het scheiden van de telefoons

U kiest tussen: twee telefoons kopen, of twee verschillende SIM's kopen. Het is waar dat het hebben van twee telefoons om te beheren is niet erg praktisch (althans, naar mijn mening). Daarom koos ik voor het tweede alternatief: twee SIM's (een voor mijn familie en vrienden en de andere voor mijn zakelijke contacten). Maar als ik het over een SIM heb, is het niet per se een echte SIM. Wist u dat er op dit moment toepassingen zijn die het mogelijk maken om er een te hebben? De mijne kost €25 per maand. En dankzij dit alles kan ik zelfs internationaal bellen.

balans tussen werk en privéleven
Foto door Lÿv Jaan op Unsplash

In feite zijn er veel toepassingen voor dit doel beschikbaar. Sommige zijn zelfs gratis, zoals WhatsApp. Maar natuurlijk kiest u, zoals altijd, wat u nodig heeft naar gelang uw behoeften.

Kortom, het scheiden van de professionele en de persoonlijke SIM is al een grote stap, en de eerste stap naar het verzoenen van het professionele en het persoonlijke leven.

2. Afspraken maken

Als u niet wilt dat uw professionele leven zich met uw persoonlijke projecten bemoeit, moet u ook uw afspraken organiseren. Zoals ik in mijn vorige artikel al heb uitgelegd, verdeel ik mijn dagen in tweeën: 's morgens wijd ik me aan mijn projecten, terwijl ik 's middags vrij ben voor afspraken. Niet alleen heb ik dankzij deze techniek mijn persoonlijke leven kunnen scheiden van mijn professionele leven, maar bovenal heb ik aan productiviteit gewonnen! Dus ik hoef niet echt meer te overwerken. Ik ben succesvoller in het balanceren van mijn professionele en persoonlijke leven.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

balans tussen werk en privéleven
Foto door Andrew Ruiz op Unsplash

3. 3. Het vaststellen van de openingstijden betekent dat beroeps- en privéleven met elkaar in overeenstemming moeten worden gebracht.

Het feit dat u freelance werkt of ondernemer bent, betekent niet noodzakelijkerwijs dat u uw planning naar eigen inzicht kunt aanpassen. Je hebt wel veel vrijheid, maar als je wilt dat alles soepel verloopt, moet je een aantal regels opstellen. Laten we een winkel als voorbeeld nemen. Noch de verkopers, noch de eigenaar zijn beschikbaar voor de openingstijden. Dus als een klant contact met u opneemt voor de tijd dat u elke ochtend begint (bijvoorbeeld om 9.00 uur), kunt u hen beter laten weten wat uw werkschema is. U moet er ook voor zorgen dat deze uren vastliggen, zodat u uw professionele en persoonlijke leven beter in balans kunt brengen.

4. Beperking van de communicatiemiddelen

Er zijn op dit moment zoveel communicatiemiddelen: WhatsApp, Fb, E-mail, Instagram, Twitter, etc. dat je er gemakkelijk in kunt verdwalen. Het is zelfs gebruikelijk om bepaalde berichten of oproepen te missen omdat je ergens anders bent opgenomen... En heel vaak. Dus wat kun je eraan doen? Het is eenvoudig, weet hoe je het aantal software dat je gebruikt kunt beperken. Daarom kiezen veel aannemers voor alles-in-een gereedschap zoals Slack. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is uw klant uit te nodigen op Slack. Ik heb bijvoorbeeld voor Basecamp gekozen.

balans tussen werk en privéleven
Foto door Mike Enerio op Unsplash

5. Stel een vast aantal uren per dag in

Het is aan u: u werkt 4 uur, 8 uur of 12 uur per dag... Alleen, als die uren voorbij zijn, moet u zich volledig afsluiten van uw professionele leven. Hoe kan ik dat doen? Voor uw e-mails activeert u bijvoorbeeld het auto-reply messaging systeem. Controleer uw e-mails pas de volgende dag. Voor uw zakelijke telefoon of een andere tool die u gebruikt om te communiceren met de klant, gewoon dempen of zelfs uit te schakelen.

Conclusie
Freelancer, ondernemer, etc. wat je status ook is, je hoeft niet altijd van 's morgens vroeg tot 's avonds laat te werken, 7 dagen per week, etc. U heeft het volste recht om grenzen aan uzelf te stellen om uw professionele en persoonlijke leven met elkaar te verzoenen. Het is moeilijk, daar ben ik het mee eens. Maar door deze 5 tips toe te passen, beloof ik je dat je er komt!

YouTube: 5 praktische elementen voor het beheer van het privéleven en het zakenleven

balans tussen werk en privéleven

YouTube-link: https://youtu.be/bgvTz9SbmiE

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Koffiepauze

4 items die je misschien leuk vindt

VRIJE TRAINING

Schrijf je hier in om de gratis Discovery Training te ontvangen
.

Begin met de Discovery Training, waar u de basis van Webflow leert en een voorproefje krijgt van wat u kunt verwachten in de Start Weblow training.

Start de gratis training