Squarespace vs Webflow
Foto door Victor Garcia op Unsplash

Je hebt een vrij goed idee wat Squarespace is, nietwaar? Squarespace vs Webflow zijn twee platforms voor het maken van websites. Ze zijn beide even populair, maar niet alleen. Er zijn ook andere voordelen! Of u echter kiest voor Squarespace of Webflow hangt vooral af van uw doel.

Hoe dan ook, ik heb nog nooit met Squarespace gewerkt. Maar om dit artikel te schrijven heb ik de mening gevraagd van veel ontwerpers en ontwikkelaars die dit platform hebben gebruikt voor een dozijn projecten. De meeste van hen zijn nu geïnteresseerd in het Webflow platform...

Dus ik dank Brad Stebbing, Laura Niebel, Mike Miello, Joseph Agyemang, Rachell Araja De Luna, Max Weir voor hun getuigenis!

Squarespace vs Webflow
Foto door Alejandro Luengo op Unsplash

Squarespace vs Webflow : pro's Squarespace

 • Een professioneel resultaat, verkregen op een eenvoudige manier (gebruik of inspiratie van bestaande modellen).
 • Ik vind dat het ontwerpen van details in een Figma/Schets-bestand veel tijd kost en dat je voor de meeste klanten de "eye candy" kunt aanbieden die ze willen.
 • Je hoeft geen techneut te zijn met Squarespace. Zelfs degenen die er weinig van weten, zijn in staat om een website online te zetten met behulp van dit platform.

Con's Squarespace

 • Met Squarespace kunt u geen delen van een pagina kopiëren/plakken. Laten we zeggen dat je een team van 20 mensen hebt, je denkt misschien dat je gewoon een lid kan klonen, maar nee... het is niet mogelijk.
 • Op het vlak van integraties heeft Squarespace een aantal uitstekende integraties die u veel tijd zullen besparen (nieuwsbrief, vergaderagenda, evenementen).
 • Het is mogelijk om een unieke lay-out te hebben, maar hiervoor is het gebruik van aangepaste CSS vereist - anders bent u gebonden aan wat de door u gekozen template toelaat. Of u moet de SS Developer modus inschakelen, die ook zijn eigen problemen heeft.
Squarespace vs Webflow
Foto door Victor Garcia op Unsplash

Squarespace vs Webflow : Pro's Webflow

 • Als Squarespace een blokbouwer is, wordt Webflow gepresenteerd als de photoshop-operatie (voor de code).
 • In termen van laadsnelheid, Webflow schopt de kont.
 • Er is meer controle, wat betekent dat er creativiteit is voor de SEO-structuur en ontwerpaanpassingen.
 • Hoe dan ook, ik hou meer vast aan Webflow. Waarom denk je dat dat is? Ik heb het gevoel dat ik meer macht heb over bedrijven, dus ik kan argumenten maken als: "ik ontwerp niet alleen websites, maar ik kan ook de ontwikkeling aan zoals nieuwe websites, of landingspagina's". Maar niet veel mensen kunnen dat soort dingen doen. Als u ook een klein team heeft, kan het platform van groot nut zijn voor u.
Squarespace vs Webflow
Foto door William Daigneault op Unsplash

Con's Webflow

 • Ik denk dat je met Webflow de tijd moet nemen om al deze dingen te doen, en ik ben niet op zoek naar een aangepaste look.
 • U zou ook meer tijd en moeite moeten besteden aan het vertrouwd maken met basiswebconcepten om effectief te kunnen werken met een Webflow Designer.

Conclusie
Ik kan u nauwelijks mijn objectieve mening geven over deze Squarespace vs Webflow vergelijking. Maar, zoals u misschien al gemerkt heeft, biedt Webflow veel meer vrijheid. Het nadeel is natuurlijk de noodzakelijke leerfase. Persoonlijk had ik het Webflow-platform relatief snel in handen. Kortom, het hangt allemaal af van je doorzettingsvermogen en motivatie!

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo 👋

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geïnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geïnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!