vermijd verkoop
Foto door Shan Li Fang over Unsplash

Hoe vermijd ik verkoop? Een beetje vreemd voor een vraag, vind je niet? Maar door dit advies toe te passen, d.w.z. door niet te veel te verkopen, is Ć©Ć©n ding zeker: u verhoogt automatisch uw omzet! Ik zal uitleggen hoe.

Fouten te vermijden om de verkoop te vermijden

Verkopen zonder verkopen, ik geef toe dat het niet gemakkelijk is! Op het eerste gezicht lijkt het concept tegenstrijdig. Dus laten we beginnen met samen te kijken wat we niet moeten doen als we proberen te verkopen.

Ten eerste, praat niet te veel. Probeer de klant dan niet te overtuigen door tijdens het gesprek alleen over uw producten en diensten te praten.... Aan de andere kant is het de klant die centraal moet staan in uw aanpak!

En als hij nee zegt, aarzelt of aarzelt, vermijd dan aandringen tot elke prijs. Laat niet zien dat uw uiteindelijke doel is om tegen elke prijs een verkoop te doen. Hij kan van je weglopen, en je zal alles verloren hebben.... Zoals ze zo goed zeggen: "leg de kar niet voor het paard".

Als je dit alles ooit doet, provoceer je het indirect. En het belooft niet veel goeds......

Dus wat moeten we doen?

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

vermijd verkoop
Foto door Sebastian Staines op Unsplash

Voordat u met uw klant afspreekt, wat u moet doen

Heb van tevoren een mindset. Met andere woorden, je moet een geheel nieuwe mindset ontwikkelen om je doel te bereiken: verkopen! Het is immers onmogelijk om een mentaliteit te hebben zonder doelstellingen vast te stellen. Ook, voordat u het met de klant bespreekt, informeert u zich vooraf. Met hem praten zonder hem te kennen is het slechtste idee ooit.

Wees je er dus van bewust dat je in de realiteit bent, wat totaal anders is dan wat je in de films hebt gezien, wat betreft de verkoop. Dit laatste bestaat niet alleen uit het verkopen van zichzelf door middel van woorden. Aan de andere kant moet u als volgt te werk gaan.......

vermijd verkoop
Foto door Gregory Culmer op Unsplash

Tips om de verkoop te vermijden

Stel uw klant (of potentiƫle klant) duizend en ƩƩn vragen, wees nieuwsgierig. Dit betekent niet dat u het recht heeft om zulke moeilijke vragen te stellen: hoe vindt u onze prijs? En onze voorwaarden? etc. Uw doel hier is om uw behoeften, doelstellingen, hiaten....

Kortom, probeer de dingen op te helderen; voer het gesprek! Daarbij brengt u geleidelijk het product of de dienst die u als oplossing verkoopt onder de aandacht. Subtielheid op de vergadering! Je moet je argumentatie echter niet richten op het aanbod, maar op de oplossing.

In plaats van te praten, concentreer je op stilte en luisteren! Na het stellen van een vraag, zwijgen en luisteren. Maak dan een oplossing bekend. Kijk dan uit voor de geringste actie in plaats van te blijven praten. Op deze momenten helpt u uw klanten en prospects om na te denken.

vermijd verkoop
Foto door Bertrand Bouchez op Unsplash

Conclusie
Dus verkopen zonder te verkopen is mogelijk! Natuurlijk is het paradoxaal, maar door al deze tips toe te passen, kunt u er zeker van zijn dat u een betere kans heeft om uw omzet te verhogen!

YouTube: Hoe vermijd ik verkoop?

YouTube link: https://youtu.be/gb9VI9R05sg

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!