uitstelgedrag bestrijden
Foto door Alysa Bajenaru over Unsplash

"Ik doe het later, morgen, over een week of een maand." Heb je het aantal keren geteld dat je deze zin hebt gezegd? In plaats van meteen een taak te doen, blijf je het uitstellen. En toch is de reden waarom je uitstel verleent niet erg duidelijk... Kortom, uitstel: de ergste vijand van een ondernemer, een freelancer, enz. De vraag is dus: hoe vecht je tegen uitstel?

Bestrijdend uitstel en de schade die het veroorzaakt

We stellen een project altijd uit uit angst om het te starten. Inderdaad, het is altijd het moeilijkste! Alleen al het idee om iets te beginnen, om iets te ondernemen... geeft aanleiding tot angst. Misschien ben je bang om niet te slagen, of denk je dat het project in kwestie vol met valkuilen zit. We willen in onze eigen kleine comfortzone blijven. Zo komt luiheid, gevolgd door trots of wanhoop.

uitstelgedrag bestrijden
Foto door Alexandra Dech op Unsplash

Uitstel is echter geenszins voordelig. Integendeel, het zal je alleen maar in de problemen brengen, en daarom is het bestrijden van uitstel erg belangrijk. Niet alleen heb je de hele dag niets bereikt, je hebt je tijd verspild aan iets minder belangrijks, maar je zult ook gestrest zijn. Gelukkig zijn er remedies tegen uitstel: motivatie! Om jezelf te motiveren, laat je je bijvoorbeeld inspireren door andere ondernemers.

Laat me je vertellen over mijn achtergrond.......

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

Vergeet niet: zelfs grote bedrijven zijn ergens gestart

In mijn geval was mijn project bijvoorbeeld het creĆ«ren van een eigen YouTube kanaal. Ik heb het met vrienden besproken, en ik zei tegen mezelf: januari 2019, ik begin aan een video. De datum van 1 januari arriveerde, ik geef toe dat ik een beetje moeite had om te beginnen, vooral omdat het weer’t goed was (een voorwendsel dat gepast leek om de video uit te stellen tot de volgende dag). Ik ben sowieso van huis weggegaan, met het idee om mijn eerste video buiten te maken. Maar zoals je weet, was het moeilijk. Wat kan ik zeggen in deze eerste video? Hoe doe je het?...

uitstelgedrag bestrijden
Foto door sergee bee op Unsplash

Ik heb niet opgegeven! In de namiddag van diezelfde dag, probeerde ik een tweede poging. Nogmaals, het was niet gemakkelijk. Omdat het mijn eerste video was, was de kwaliteit niet op zijn best. Ik heb er een aantal uren aan besteed, van het fotograferen tot het bewerken en uploaden. Maar ik dacht dat het belangrijkste was dat ik in staat was om uitstel te bestrijden en aan de slag te gaan. Dus, naarmate de tijd verstreek, werd ik veel beter. Immers, iedereen begint ergens, toch? Zelfs de grote bedrijven hebben, voordat ze aankomen waar ze nu zijn, zeker veel moeilijkheden ondervonden.

Wil je een beetje hulp?

Wat is uw project? Want wat het ook is, je hebt geen reden om nog langer te wachten. Begin meteen, na een jaar zul je jezelf bedanken dat je de moed in beide handen hebt genomen. En zelfs voor de kleine taken die u krijgt, geldt dit advies tegen uitstel nog steeds.

Ook raad ik u ten zeerste aan om een YouTube-kanaal te hebben. Het zal je meer zichtbaarheid geven. Dus, waar wacht je op om me een eerste poging van je video te sturen? Ik zal je graag helpen, adviseren, motiveren...

uitstelgedrag bestrijden
Foto door Semih Aydın over Unsplash

Conclusie
Kortom, het is inderdaad moeilijk om aan de slag te gaan. Dit is echter geen reden om niet te beginnen. Neem het daarentegen als een uitdaging die ten koste van alles moet worden aangegaan. Dit zal je motiveren! Maak na een week, een maand of een jaar de balans op. EĆ©n ding is zeker: je zult er geen spijt van krijgen dat je vandaag bent begonnen, omdat je hebt geprobeerd het uitstel te bestrijden!

YouTube: Aan de slag gaan is het moeilijkste deel.

YouTube: Aan de slag gaan is het moeilijkste deel Kom terug

naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creƫren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĆÆnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĆÆnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!