een domeinnaam kiezen
Foto door op Unsplash

Welke naam u ook kiest voor uw site, bedrijf, merk ..., het zal altijd een beeld oproepen, een gedachte ... in uw gesprekspartner. Begrijpt u het belang van het kiezen van een goede domeinnaam? Maar eerst en vooral, wat is een domeinnaam eigenlijk?

  1. Domeinnaam, wat is het?
  2. De rollen van de domeinnamen
  3. Hoe kies je een domeinnaam?

Domeinnaam, wat is het?

Ik ga niet in op de definitie, want dit is een gebruiksvriendelijke vorm van internetadressen (bijvoorbeeld: happydesk.be). Ik weet dat je als webdesigner of webprofessional al weet wat het is.

Ik wil er echter op wijzen dat deze naam dan op grote schaal zal worden gebruikt in andere sectoren, zoals de volgende:

  • Gebruikersnaam voor diverse software
  • paginanaam op uw sociale netwerken

Waarom is de keuze van een domeinnaam zo belangrijk? In feite spelen zij een belangrijke rol.

een domeinnaam kiezen
Foto door op Unsplash

De rollen van de domeinnamen

De domeinnaam is niet alleen de identiteit van een bedrijf op het internet. Als je besluit om er een te maken, is het zeker je doel om het verkeer er naartoe te brengen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen (SEO, indexering, metadata, etc.), maar hier is een van de belangrijkste: kies een domeinnaam zorgvuldig.

Inderdaad, uw site zal gemakkelijk te vinden moeten zijn, en dus een gemakkelijk te onthouden domeinnaam moeten hebben. Dit vereenvoudigt ook het "mond-tot-mondreclame"-proces. Stel je voor dat we het over je website hebben, en toch is de uitspraak van de naam wat complex. Mensen die uw site nog niet kennen, kunnen het verkeerd horen en overgaan op een ander merk. Dat zou jammer zijn.

Bovendien weerspiegelt een goed doordachte domeinnaam (d.w.z. een website) uw professionaliteit, geloofwaardigheid en creativiteit. Voor bezoekers wordt uw site zelfs beschouwd als een belofte van vertrouwen.

Door het kiezen van een effectieve domeinnaam kunt u ook uw merk of bedrijf beschermen. Het principe is "first come, first served". Bij de aankoop van een naam maken sommige mensen hier bijvoorbeeld gebruik van om een defensieve registratie te maken. Laat ik het uitleggen: het bestaat uit het kopen van de naam met verschillende extensies en namen met een vergelijkbare spelling. In zekere zin stellen ze een veiligheidszone vast.

Het kan ook worden gezien als een middel om de reikwijdte van de betreffende locatie te verbreden.

een domeinnaam kiezen
Foto door op Unsplash

Hoe kies je een domeinnaam?

Wanneer u een domeinnaam voor uw site kiest, neemt uw bedrijf of merk die naam automatisch over. Ik raad u dan ook aan om er een te kiezen die vrijer en minder populair is. Het moet ook gemakkelijk uit te spreken zijn (zoals ik al eerder heb uitgelegd).

Weet dat u volledig vrij bent in uw keuze. In feite is hier een tool die u kan helpen: namechk.com. Voordat u iets valideert, adviseer ik u om het te controleren.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

een domeinnaam kiezen
Foto door op Unsplash

U zult zien of de gekozen naam nog steeds beschikbaar is op de verschillende netwerken, software... of dat er een fout in zit.

Laat het zien met de naam: Amazone. Vul deze naam in de bar in; bijna alles is bezet. De kleurcodes die door namechk worden gebruikt zijn :

  • groen: beschikbaar
  • geel : niet beschikbaar
  • rood: bevat een fout

Conclusie
Ik ken namechk pas sinds kort. Het is echter van een ongeƫvenaarde efficiƫntie als het gaat om het kiezen van een domeinnaam! Dankzij dit, bespaar ik veel tijd. Ik hoef de beschikbaarheid van een naam niet handmatig te controleren (zowel op sociale netwerken als op software).

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

25/9/2020

Een website ontwerpen : De Gids

Als webdesigner is het uw rol om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring succesvol is! Daarom heb ik deze webdesign gids opgesteld: 10 praktische tips

Ik ben geĆÆnteresseerd
17/9/2020

Hoe kies je de typografie van een site?

Typografie is een vorm van grafisch ontwerp op zich en daarom moet er bijzonder veel belang worden gehecht aan de keuze van de typografie.

Ik ben geĆÆnteresseerd
11/9/2020

Kleurtheorie in webdesign

Kleur in webdesign is erg belangrijk. Hoe kiest u de te gebruiken paletten (titels, knoppen, enz.)? Hier is de theorie van de kleuren.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!