het openstaande beeld van de grafiek wijzigen
Foto door Kobby Mendez op Unsplash

Kijkt u wel eens naar gedeelde inhoud op sociale netwerken? Je hebt het misschien gemerkt, maar de meeste van hen gaan vergezeld van een klein beeld. Het heet Open Graph. Wat is het? Waarom maakt het uit? Hoe wijzigt u de afbeelding van Open Graph op uw pagina?

Waarom de Open Graph afbeelding wijzigen?

Het Open Graph-protocol wordt vaak het Open Graph-protocol genoemd. In feite is het geĆÆmplementeerd met het specifieke doel om website-eigenaren in staat te stellen hun inhoud gemakkelijk te delen op sociale netwerken (Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn...).

Het gaat niet alleen om de afbeeldingen, maar ook om de titels en beschrijvingen. Het beeld is echter het belangrijkste element dat ik ga bespreken (voor de rest, misschien een andere keer :) ).

Inderdaad, visuele inhoud is een sleutelelement in de interactie met uw publiek. Statistieken bewijzen dat afbeeldingen helpen om meer likes, shares en commentaren te genereren (tweets met afbeeldingen krijgen 150% meer retweets).

Dit Open Graph protocol zorgt dan voor een goede zichtbaarheid (via een mooie afbeelding), maar laat het aan zoekmachines zoals Google over om beter te begrijpen waar je het over hebt op je site.

Een goed gekozen beeld garandeert echter meer clicks op sociale netwerken, vandaar de interesse om het Open Graph-imago te veranderen. Omdat u precies weet op wie u zich richt, weet u automatisch tot wat voor soort beelden uw lezers zich aangetrokken zullen voelen.

het openstaande beeld van de grafiek wijzigen
Foto door Battlecreek Coffee Roasters op Unsplash

U hebt een kwaliteitsimago nodig, een imago dat zeker uw doelwitten zal aantrekken. Daarom adviseer ik u om speciaal voor dit doel een afbeelding te maken (Open Graph). Kies anders een willekeurige afbeelding op uw site.

Misschien uw logo of een afbeelding van de call to action knop. Als er geen is, is het simpel, hij zal er geen opzetten. De link zal helemaal niet aantrekkelijk zijn, en zal geen enkele klik krijgen.

Zorg ervoor dat het beeld zelf alle informatie overbrengt die uw publiek moet weten. Webgebruikers hoeven niet noodzakelijkerwijs de titels en beschrijvingen te lezen om iets te begrijpen.

het openstaande beeld van de grafiek wijzigen
Foto door Boba Jaglicic op Unsplash

Hoe wijzig je de Open Graph op Webflow?

Met Webflow heeft u slechts 2 minuten nodig om de afbeelding van Open Graph te wijzigen die op sociale netwerken zal verschijnen. Ja, je hoeft geen ontwikkelaar te bellen om het te doen, je kunt het zelf doen.

Maar eerst moet het beeld in kwestie klaar zijn. Ik gebruik Figma. U kunt de software gebruiken waarmee u het meest comfortabel bent: Xd, Sketch, Photoshop... Het doel blijft hetzelfde: een kant-en-klaar, gepersonaliseerd en aantrekkelijk beeld hebben. De afmeting moet 1200 x 630 pixels zijn.

U hoeft dus alleen maar naar Webflow te gaan, op de betreffende pagina. Dan, in de sectie Open Grafiekinstellingen. Er is alle informatie over de Open Graph, maar zoals ik al eerder zei, is alleen het beeld interessant voor ons.

Dus voeg de afbeelding die u zojuist hebt ontworpen toe in de speciale sectie. Alleen, je zult zien dat het niet klassiek is. Je moet een link kopiƫren. Ga naar de Webflow mediabibliotheek en versleep de afbeelding. Als je dat gedaan hebt, klik je op de afbeelding in kwestie. Het verschijnt in een nieuw tabblad en je krijgt de link (in de linkbalk). Kopieer het en ga terug naar de betreffende pagina. Plak vervolgens de link in de daarvoor bestemde zone. Je krijgt meteen een voorproefje van wat er gebeurt als de pagina wordt gedeeld op sociale netwerken.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

het openstaande beeld van de grafiek wijzigen
Foto door Wesual Klik op Unsplash

Open Graph voor dynamische pagina's in Webflow

U bent er waarschijnlijk achter gekomen: voor uw blog of uw productpagina's werkt de Open Graph-afbeelding niet op dezelfde manier als voor statische sites. U wilt dat het beeld dat verschijnt automatisch wordt gekozen.

Voor deze pagina's, in de sectie Collectiesjablonen (in de betreffende pagina). Klik dan in Open Graph Image op "image".

Conclusie
Voordat u de afbeelding van Open Graph op elke pagina van uw site wijzigt, neemt u de tijd om de juiste afbeelding te kiezen en deze vervolgens aan te passen aan een beeldverwerkingssoftware. Door dit te doen, beloof ik u dat uw click rate zal stijgen.

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, Manager van Happydes.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

25/9/2020

Een website ontwerpen : De Gids

Als webdesigner is het uw rol om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring succesvol is! Daarom heb ik deze webdesign gids opgesteld: 10 praktische tips

Ik ben geĆÆnteresseerd
17/9/2020

Hoe kies je de typografie van een site?

Typografie is een vorm van grafisch ontwerp op zich en daarom moet er bijzonder veel belang worden gehecht aan de keuze van de typografie.

Ik ben geĆÆnteresseerd
11/9/2020

Kleurtheorie in webdesign

Kleur in webdesign is erg belangrijk. Hoe kiest u de te gebruiken paletten (titels, knoppen, enz.)? Hier is de theorie van de kleuren.

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!