grote eigenwaarde
Foto door Jacob Höferlin op Unsplash

Door de overtuiging te hebben dat je bent wie je denkt te zijn, vergroot je automatisch je eigenwaarde! Maar is het hebben van een goed gevoel van eigenwaarde echt belangrijk? Inderdaad, het is, omdat het wordt beschouwd als de basis van uw succes! Maar hoe is het mogelijk?

Hoe kun je een goed gevoel van eigenwaarde hebben?

U zult nooit een goed gevoel van eigenwaarde kunnen hebben als u uw bezittingen, kwaliteiten, enz. nog niet kent. Een goed gevoel van eigenwaarde hebben betekent weten hoe je het beste van jezelf kunt maken. De eerste stap die je moet nemen is jezelf wat beter te leren kennen. Om je te helpen, stel jezelf deze vragen:

  • Wat zijn mijn sterke punten?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten die anderen het meest waarderen?
  • Hoe kan ik ze in verschillende contexten (professioneel en persoonlijk) laten zien?
grote eigenwaarde
Foto door Jess @ Harper Sunday on Unsplash

Waarom zou je een goed gevoel van eigenwaarde hebben?

Alleen door een goed gevoel van eigenwaarde kun je jezelf volledig ontwikkelen, vooral in de professionele wereld. En dat gaat je geen goed doen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om contracten binnen te halen. Door te zien dat u veel troeven in handen heeft en dat u weet hoe u er het beste van kunt maken, zal uw klant u zonder problemen kunnen vertrouwen.

Aan de andere kant, als je geen goed gevoel van eigenwaarde hebt, komt het eruit... En professionals houden er niet van om te werken met iemand die niet eens zelfvertrouwen heeft, zeker niet bij grote projecten.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

grote eigenwaarde
Foto door Andy Art op Unsplash

Hoe laat je zien dat je een goed gevoel van eigenwaarde hebt?

Je hebt verschillende manieren om het te laten zien, maar om niet buiten het onderwerp te vallen, praten we vooral vanuit een professioneel oogpunt. Als u bijvoorbeeld met uw klanten praat, kunt u direct over uw vermogen praten (terwijl u er op let dat u er geen misbruik van maakt, er zijn mensen die dat niet leuk vinden...).

Dan moet je in je werk bewijzen dat je echt serieus bent, dat je echt het profiel hebt dat je hem hebt beschreven. Om dit te doen, kies je een baan die je leuk vindt en waar je gepassioneerd over bent. Je zult dan gemakkelijk kunnen uitblinken in wat je doet. Anderen zullen niet aarzelen om je vaardigheden af te nemen. Uw gevoel van eigenwaarde zal ongetwijfeld toenemen!

Sommige mensen leggen hun succes vast in een notitieboekje (echt gereserveerd voor dit doel). Soms voelen ze zich minder zelfverzekerd, en in deze situaties nemen ze een kijkje in hun aantekeningen. Denk je niet dat het een goed idee is om je eigenwaarde te herwinnen tijdens bepaalde periodes?

grote eigenwaarde
Foto door Sylwia Pietruszka op Unsplash

Wees wel voorzichtig!

Het hebben van eigenwaarde betekent niet dat je narcistisch bent. Het is eerder het feit dat je je sterke punten benadrukt, en vooral dat je anderen niet devalueert! Dus weet hoe je je eigenwaarde in balans moet brengen. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op je werk, maar ook op je sociale leven.

Conclusie
Dus, als ik je vraag om mij een getal te geven (op een schaal van 1 tot 10), welke waarde ga je dan geven?

YouTube: Je bent wat je denkt dat je bent

grote eigenwaarde

YouTube: https://youtu.be/R28OlswwTys

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog tips gevonden die ik misschien vergeten ben tijdens het schrijven? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Prins Happy Desk
Kevin Prins, Happy Desk Manager

De meeste ondernemers hebben een ineffectieve website zonder duidelijke boodschap. Dus ik heb een 5-stappen-proces gemaakt dat is het creëren van een aangepaste en aangesloten website om uw web succes te maken. Zie Happy Desk

Ben je freelance? Word lid van onze Webflow-community. We praten over de website, het ontwerp, het bedrijfsleven, enz. De gemeenschap groeit en zal u veel advies kunnen geven om uw bedrijf te ontwikkelen. Het is deze kant op.

Schrijf je in en check outMy online methode.

Hallo đź‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĂŻnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĂŻnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĂŻnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĂŻnteresseerd!