leer javascript met webflow
Foto door Leah Kelley uit Pexels

Hoort u vaak over HTML, CSS en JavaScript? Misschien is het tijd voor u om te proberen deze talen te begrijpen, vooral als u uw carri├Ęre als freelance webdesigner op Webflow wilt voortzetten. In feite ga ik je vandaag laten zien hoe je JavaScript kunt leren met Webflow.

Waarom JavaScript leren met Webflow?

U heeft het misschien gemerkt, maar de meerderheid van de webprogramma's en projecten bevatten nu ook JavaScript. Hij is aan het rollen! Hoe dan ook, dat is een van de redenen waarom ik geïnteresseerd ben geraakt in het.

Ik ben al begonnen met wat theorie├źn. Er is een heel scala aan websites die hier rijke informatie over geven, maar de websites waar ik het meest in ge├»nteresseerd ben:

Als je andere bronnen hebt om me te adviseren, neem ik het aan. Zet ze gewoon op het commentaar, of schrijf me.

Bovenal, met behulp van Webflow, zult u JavaScript snel genoeg begrijpen!

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

leer javascript met webflow
Foto door Jonathan Petersson uit Pexels

JavaScript in de praktijk

Als dat een hele nieuwe term is voor jou, dan begrijp ik dat je moeite hebt om het te volgen. In feite is het vooral dankzij JavaScript dat we effecten, animaties, berekeningen en andere factoren kunnen verkrijgen die onzichtbaar zijn voor het blote oog, maar zeer nuttig zijn voor een website, software of applicatie.

Animatie staat echter centraal in dit artikel.

JavaScript in Webflow

Ook hier nodig ik u uit om een site template te kiezen die u inspireert op Webflow (bij voorkeur ├ę├ęn met veel animaties; dit is de makkelijkste manier voor u om JavaScript te leren met Webflow). Ga daarvoor naar de Showcase.

Vervolgens moet je het betreffende model dupliceren en vervolgens publiceren om er je eigen model van te maken. Op deze manier heeft u toegang tot de codes en kunt u deze uiteindelijk wijzigen.

leer javascript met webflow
Foto door Gelgas de Pexels

Rechtsboven, onder het bord, heeft u toegang tot alle codes (vooral JavaScript). Als u ze wilt analyseren en JavaScript wilt leren met Webflow, hoeft u ze alleen maar te exporteren :) Alle animaties die u vanuit Webflow hebt gemaakt, worden automatisch in JavaScript-code gegenereerd.

Laten we nu naar de volgende stap gaan: probeer de JavaScript-codes te begrijpen.

De animaties zijn toegankelijk in de balk aan de rechterkant, onder het bliksemsymbool. Alles is te vinden onder de "page load". Een stapsgewijze preview van de animaties is zelfs mogelijk. Alle effecten (voor de door u gekozen site template) staan in deze balk.

Van daaruit heeft u zelfs het recht om ze aan te passen (of zelfs om bestaande te verwijderen):

  • aantal herhalingen van een effect
  • animatievertraging
  • verandering van kleur
  • effector
  • de grootte van de elementen
  • de animatie op het viaduct
  • enz.

Voor de meer ervarenen is het toevoegen van JavaScript-code (om nieuwe animaties toe te voegen) in deze interface mogelijk.

leer javascript met webflow
Foto door Min An de Pexels

Kortom, je krijgt een glimp te zien van hoe de ontwikkelaar van dit sjabloon met JavaScript omging bij het maken van de site. Het zou dus makkelijker zijn om deze taal te begrijpen, en waarom zou je geen JavaScript leren met Webflow. Schrijf je maar in als je dat nog niet gedaan hebt!

Conclusie
Ik denk dat je daar je punt hebt gemaakt. JavaScript is waarschijnlijk niet meer zo nieuw voor u. Dus, ben je geïnteresseerd? Tenminste, dat doet het met mij! Daarom ga ik deze taal echt uitdiepen!

Zou u ook geïnteresseerd zijn in het leren van HTML met Webflow, of het leren van CSS met Webflow?

YouTube: Leer JavaScript met Webflow

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog idee├źn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo ­čĹő

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geïnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!