leer css met webflow
Foto door Jessica Lewis op Pexels

Ik begrijp dat u uw site wilt verfraaien en zo veel mogelijk wilt personaliseren! Het zal u helpen om u te onderscheiden, maar ook om uzelf te trainen om kwaliteitsdiensten aan te bieden aan uw klanten! In dit geval moet je CSS leren. Maar hoe doe je dat? Ik adviseer u om CSS te leren met Webflow.

Verschillende manieren om CSS te leren

U vindt veel informatie op het internet! Er zijn gespecialiseerde sites zoals css-trucs of w3-scholen. Het beste aan deze sites is dat je elke week toegang hebt tot nieuwe dingen. Alleen worden deze CSS-leermethoden als "traditioneel" beschouwd. Dus ik stel je een andere manier voor om CSS te leren: leren css met Webflow.

Waarom CSS leren met Webflow?

Heel eenvoudig, want het is snel en gemakkelijk! En als je al een aantal basisbegrippen in CSS hebt, heb je een onmiskenbare troef in handen, omdat je jezelf nog meer kunt overtreffen. U kunt uw klanten nog meer gepersonaliseerde sites aanbieden, zonder beperkingen.

leer css met webflow
Foto door Jessica Lewis op Pexels

Hoe zit het met beginners?

Het is eenvoudig! Neem een kant-en-klaar sjabloon van Webflow; het sjabloon waar je je door wilt laten inspireren. Dan kloon je het gewoon. Als je de site eenmaal hebt gedupliceerd, is het allemaal van jou; het enige wat je hoeft te doen is alles te veranderen wat je wilt. De bewerkingsbalk bevindt zich aan de rechterkant.

Om een bepaald element te wijzigen, klikt u er direct op. Anders staan in de balk rechts de HTML-codes. U kunt er ook op klikken en dan de CSS die aan dit element gekoppeld is, aanpassen. Morgen schrijf ik een artikel over: hoe je HTML kunt leren met Webflow ;)

CSS en Webflow: zeer praktisch

Specifiek, wat kun je veranderen? Alles wat zichtbaar is. In feite stelt CSS u in staat om HTML-codes tot leven te brengen. Dit laatste werkt eigenlijk als een eenvoudig skelet. Zonder CSS is het helemaal niet mooi!

De te wijzigen elementen zijn echter :

  • de vorm
  • typografie
  • de kleuren
  • de gevolgen
  • opaciteiten
  • schaduwen
  • enz.

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

leer css met webflow
Foto door Tim Gouw op Pexels

Laten we het geval van een knop nemen. Je kunt de vorm ervan veranderen, bijvoorbeeld door de zijkanten af te ronden. U kunt zelfs een effect toevoegen, door de "hover" optie te veranderen. Ik beschrijf het duidelijker in de video die ik erover heb gepost. Dan kan de tekst op de knop ook worden gewijzigd (kleur, achtergrond, typografie...).

Webflow: Gemakkelijk te gebruiken

CSS met Webflow is zeer eenvoudig. Zoals u in de vorige paragrafen zeker heeft gezien, is zelfs een beginner in staat om de CSS van een site met Webflow aan te passen.

Bovendien is de interface zeer intuĆÆtief. Op het eerste gezicht zie je dat de elementen hiĆ«rarchisch zijn, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden (met klasse en id). Als je iets weet over CSS, en je hebt de code die je net hebt ontworpen (direct) nodig, dan hoef je die alleen maar te exporteren. Ja, het is mogelijk!

leer css met webflow
Foto door webandi--1460261 op Pixabay

Conclusie
Daar heb ik je een geheim onthuld dat anderen niet weten ;) Er zijn mensen die hun website aanpassen zonder zelfs maar te weten dat ze codes aanraken. En trouwens, met de codes zelf had je nooit zulke geweldige resultaten kunnen bereiken als met Webflow (tenzij je al een echte code aas bent). Je kunt beter CSS leren met Webflow.

YouTube: Leer CSS met Webflow

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeƫn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo šŸ‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

7/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĆÆnteresseerd
5/8/2020

Hoe de deadlines van een website te beheren?

Als u, net als ik, niet in staat bent geweest om de deadlines van een website te beheren, zal dit artikel over mijn fouten en de manier waarop ik ermee omging u zeker interesseren.

Ik ben geĆÆnteresseerd
3/8/2020

Waar vind je in 2020 inspiratie voor je webproject?

Je hebt al je inspiratie uitgeput en je zoekt momenteel naar een manier om in 2020 inspiratie op te doen voor je webprojecten?

Ik ben geĆÆnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĆÆnteresseerd!