een typografie toevoegen op Webflow
Foto door David Clode op Unsplash

U denkt dat geen enkele basis Webflow-typografie geschikt is voor uw project? In dat geval moet je nieuwe importeren. Maar is het mogelijk? Ja, ik verzeker u, het is heel goed mogelijk. Hoe is dat mogelijk? Hier zijn enkele tips voor het toevoegen van een typografie aan Webflow.

Als u een van degenen bent die alleen naar mijn site komen voor de eerste keer, moet u weten dat u een Webflow-account gratis kunt hebben. U kunt direct twee projecten beheren. Uw functionaliteiten zullen uiteraard beperkt zijn, maar wees u ervan bewust dat u nu al een mooi project kunt realiseren. U kunt zelfs zover gaan dat u de typografie van uw site verandert.

een typografie toevoegen op Webflow
Foto door David Clode op Unsplash

Hoe kunt u de typografie van uw site wijzigen?

Het wijzigen van de typografie van een webflow website gebeurt in een paar klikken! Om dit te doen, klikt u op het pictogram van het penseel in de rechterbovenhoek van uw scherm. Van daaruit kunt u de typografie van de site wijzigen wanneer het u uitkomt. Maar zoals ik je in het begin al zei, misschien ben je niet blij met de typografie. Hier moet je nieuwe importeren.

Hoe voeg ik een typografie toe op Webflow?

Om deze optie te wijzigen, moet u naar het dashboard van uw account gaan. Ook hier zijn er 3 manieren om een typografie op Webflow toe te voegen:

  • Kies lettertypen uit Google Fonts
  • selecteer lettertypes uit Adobe Fonts
  • typografie├źn importeren die zijn gedownload van het internet

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

een typografie toevoegen op Webflow
Foto door Clara Cordero op Unsplash

In het eerste geval maak je het jezelf een stuk makkelijker! U hoeft geen lettertypen te downloaden van Google Fonts om typografie toe te voegen aan Webflow. Inderdaad, er is een Google API geïnstalleerd op Webflow. Maar het wordt ook automatisch en regelmatig bijgewerkt. Geen risico om de trends van het moment te missen!

Laten we het nu eens hebben over Adobe Fonts. Webflow heeft ook een API voor dit platform. Dit betekent dat alle lettertypes die u in uw Adobe-account heeft, direct beschikbaar zijn op Webflow.

De derde optie ten slotte betreft op maat gemaakte lettertypes of die welke van het internet kunnen worden gedownload. In dit geval volstaat het om de betrokken lettertypes rechtstreeks in te voeren. Ze moeten eerst worden gedownload als een ZIP-bestand. Dan moet je het uitpakken. Vervolgens klikt u op de importknop, en daar kunt u verschillende lettertypes selecteren. Je kunt ze direct gebruiken.

een typografie toevoegen op Webflow
Foto door Pedro Lastra op Unsplash

Ik geef je nog ├ę├ęn tip

Ken je Font Awesome? Het is een bibliotheek van gratis en betaalde iconen (maar naar mijn mening kun je echt zonder de betaalde rekening; je hebt alles wat je nodig hebt met de gratis rekening).

Als u pictogrammen aan uw site wilt toevoegen zonder csv-beelden te hoeven importeren, gaat u gewoon door Font Awesome (in de wetenschap dat de beelden uw website zwaarder zullen maken). En toch kunt u het formaat van het icoon, de stijl, de dikte, de grootte, de kleur...

Dus hoe gebruik je het? Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar het pictogram waarin u geïnteresseerd bent. Laten we een voorbeeld nemen: wil je een pijl? Schrijf deze naam in dit geval in de zoekbalk (in het Engels, want de site is in het Engels). Zoals ik al zei, je hoeft het niet te downloaden in svg. Kopieer het pictogram en plak het vervolgens ergens op uw site (waar het moet komen).

In het begin zal het verschijnen als een vierkant. Maak je geen zorgen, het is volkomen normaal. Selecteer nu dit pictogram en kies de gewenste typografie (bijvoorbeeld degene die u zojuist hebt geïmporteerd). Uw icoon verschijnt dan in zijn echte vorm. Eindelijk, zoals alle lettertypes, zult u in staat zijn om de kleur, de grootte, enz. te veranderen.

een typografie toevoegen op Webflow
Foto door Poseidon X op Unsplash

Conclusie
Het ontwerp van een website hangt af van verschillende dingen: kleuren, structuur... Maar de keuze van de typografie mag niet worden overtroffen. Dit element kan zelfs het verschil maken! Vandaar het belang van een goede keuze. Gelukkig voor u kunt u nu een typografie toevoegen op Webflow (eender welke).

Je mist nooit een van mijn artikelen (en video's), maar je hebt nog niet besloten om je aan te sluiten bij Webflow? Misschien is het tijd, vind je niet? ;)

YouTube: Hoe voeg je een typografie toe op Webflow?

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog idee├źn bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo ­čĹő

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geïnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geïnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geïnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geïnteresseerd!