favicon en webclip toevoegen op webflow
Foto door Dids de Pexels

Op welke software maak je de favicons en webclips van de websites waar je voor zorgt? Eigenlijk zijn er veel software en online platforms, maar ik ben persoonlijk gewend om Figma te gebruiken. De echte vraag is: "hoe voeg je een favicon en webclip toe op Webflow? ”

Waarom een favicon en webclip op webflow toevoegen?

U moet de favicon en webclip van uw site absoluut veranderen als u zich baseert op bestaande site-sjablonen (zoals we gewend zijn met Webflow; dit is trouwens een van de dingen die Webflow geweldig maakt, om nog maar te zwijgen van het feit dat u dankzij deze site een site kunt maken zonder enige code). Laten we aannemen dat je geĂŻnspireerd bent door de reeds bestaande sjablonen in de vitrine. Je hebt waarschijnlijk de favicon en de webclip van het model zelf gekopieerd. Deze elementen zijn echter niet aangepast aan uw site of uw visuele identiteit.

Bovendien herinner ik u eraan dat de favicon per definitie niets anders is dan het icoontje dat in de favorietenbalk van een internetbrowser wordt weergegeven. Het wordt vooral gebruikt door internetgebruikers, omdat het hen helpt om uw site snel te identificeren. We kunnen dus zeggen dat het deel moet uitmaken van het grafische handvest van een bedrijf.

Hetzelfde geldt voor de webclip (die alleen verschilt door iets groter te zijn).

Onderaan het artikel staat een Youtube-video waarin ik dit beschrijf. Steun me door me te abonneren op het Happy Desk Design YouTube kanaal.

favicon en webclip toevoegen op webflow
Foto door Chandrakanth Elancheran de Pexels

Bereid uw favicon en webclip voor

Om een favicon en webclip toe te voegen op Webflow, hoef je alleen maar naar de software te gaan die je hebt gekozen (ik, op Figma), en je maakt je eigen favicon en webclip. Je ontwerpt ze zoals je wilt. In de meeste gevallen gebruiken we bedrijfslogo's. Maar wat de favicon in het bijzonder betreft, betwijfel ik of het een goed idee is (voor het geval het logo niet zichtbaar genoeg is als een favicon).

Er zijn dus mensen die kiezen voor initialen. Voor HappyDesk bijvoorbeeld, als het logo niet zichtbaar genoeg was, had ik misschien de eerste H gebruikt.

favicon en webclip toevoegen op webflow
Foto van Engin Akyurt de Pexels

Hoe dan ook, ik laat je zien hoe ik het deed in mijn video.

Voordat u een favicon en webclip op Webflow toevoegt, dient u deze afmetingen in acht te nemen:

  • Favicon 32 x 32 px
  • Webclip 256 x 256 px

Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen nog maar deze twee beelden te exporteren (bij voorkeur op PNG-bestanden).

Invoegen van favicon en webclip op Webflow

Ga dan naar de parameter en voeg een favicon en een webclip toe in de daarvoor bestemde velden. Om al deze wijzigingen te valideren, hoeft u alleen maar de site te publiceren. Uw favicon en webclip zijn up to date.

favicon en webclip toevoegen op webflow
Foto door Kaboompics .com van Pexels

Conclusie
Nu u zich bewust bent van het belang van favicons en webclips, en u weet hoe u die van de met Webflow ontworpen sites eenvoudig kunt aanpassen, zou u dan niet in de verleiding komen om u te registreren op Webflow (als u dat nog niet hebt gedaan)? Als je er al bent, is het hoog tijd om al je sites te updaten :)

YouTube: Hoe voeg je Favicon en Webclip toe aan Webflow?

Kom terug naar deze pagina wanneer je maar wilt. Heb je nog ideeën bedacht die ik misschien vergeten ben? Zo ja, wat zijn dat dan? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar hello@happydesk.be.
Kevin Palombo, manager van Happydesk.

Hallo đź‘‹

Ik ben op een missie voor je websucces! Wie ben ik?

Wil je het leren?

Het is gewoon...

alles is inbegrepen!

Ontdek de opleiding tot webdesigner

Wat dacht je van wat koffie? Tuurlijk, neem de tijd!

13/8/2020

Inhoud vs. Ontwerp: Waar te beginnen?

Meestal werken we aan het visuele voor de inhoud en niet andersom. Alleen, heb je nagedacht over het resultaat als we de inhoud voor het ontwerp maken?

Ik ben geĂŻnteresseerd
13/8/2020

Hoe verander je het Open Graph-beeld op sociale netwerken?

Wat is de Open Graph afbeelding. Waarom is het belangrijk? Hoe wijzigt u de Open Graph afbeelding van uw pagina op Webflow? Ontdek hier de antwoorden.

Ik ben geĂŻnteresseerd
10/8/2020

Hoe kies je een domeinnaam?

Welke naam u ook kiest voor uw site, het zal altijd een afbeelding oproepen in uw gesprekspartner. Daarom is het belangrijk om de juiste domeinnaam te kiezen.

Ik ben geĂŻnteresseerd

Ik wil...

Happy.business

Omdat elk verhaal begint met een ontmoeting. Laten we contact maken, een echt persoon verbergt zich achter Happydesk en zal blij zijn om te horen wat je hem te vertellen hebt!

Maak een afspraak

Happy.webnews

Omdat we al onze kennis van de digitale wereld ter beschikking stellen van onze Community om hen te begeleiden in hun zoektocht naar websucces.

Lees de blog

Happy.webevent

Omdat het gevoel minder alleen te zijn onze essentie als leiders versterkt. Happydesk organiseert evenementen tussen ondernemers die meer dan gemotiveerd zijn om zichzelf te overtreffen en doelen te bereiken waar men nooit op gehoopt had.

Evenementen bijwonen

Je wilt je helpen om te slagen?

JA, ik ben geĂŻnteresseerd!